Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Цікаві речі розповів координатор напряму «Єдиний культурний простір» політичної партії «Фронт Змін» Віктор Єленський, перебуваючи у Тернополі.

З його слів, упродовж двох десятиліть в Україні ситуація з релігійних свобод двічі отримала серйозні випробування: у 2004 році під час президентської кампанії, коли країну намагалися розшматувати по релігійних лініях, поділити за релігійної приналежністю. Друге випробування відбулося одразу ж після перемоги чинного президента, коли він демонстративно вдався до намагань порушити релігійний спокій в Україні, поставити лише на одну церкву, демонстративно відмовлявся зустрічатися із представниками українських церков і релігійних організацій, коли здійснювався прямий тиск на громади..

Також, як повідав пан Єленський, у січні цього року відбулася брутальна зачистка музейного простору України - керівники найбільш відомих у світі музеїв були звільнені з посад. Також у січні група депутатів від Партії регіонів подала на розгляд у Верховну Раду законопроект №9690 щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям. «Після новорічних свят влада по-господарськи озирнулася навколо себе і побачила, що все приватизовано, крім двох колосальних активів. Перший актив – це земля, над якою вони сумлінно працюють, і другий – це наші музейні шедеври і перлини архітектури, культури, історії, які також можуть бути монетизовані».

У програмі Олега Удича «Відверто про політику» на телеканалі ІНТБ, відповідаючи на запитання нашого сайту, Віктор Єленський також дав відповідь на запитання, які нас цікавили: «Хто має дбати про збереження культвих соруд – церкав чи держава» і «Чому останніми роками так багато знищено памяток». Відповіді чоловіка можна почути, переглянувши коротке відео

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.