Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відвідувачі виставки «Щастя – це..?!» можуть побачити десятки світлин, які передають сумні і веселі моменти з життя дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

До Тернополя виставка приїхала зі Львова. Згодом світлини покажуть у Хмельницькому, Коломиї, Києві та Донецьку.

Метою виставки, за словами директора благодійного фонду «Карітас» Андрія Марчука, є привернення уваги до проблем дітей зі складними долями.

«Цей проект називається «Мобільна праця з молоддю». Раніше він називався «Діти вулиці». Однак не можна так називати. Оскільки, спілкуючись з дітьми, які приходять, мушу сказати, що це далеко не є діти вулиці. Дивлячись на їхню згуртованість, констатую, що вони є як єдина сім’я. Завданням проекту не є те, щоб ми змінили тих дітей. Хоч працює з ними педагог, психолог, керівник проекту. Їх змінює Господь Бог через людей, які є в проекті, - зазначає Андрій Марчук. – Чому виставка називається «Щастя – це..?!». Для дитини, яка є обділена, любов’ю перш за все, а також і матеріальними речами, щастя може трактуватися по-різному. Ми спричиняємся чим можемо, опікуємося цими дітьми. Ми хочемо відтворити для них материнську і батьківську любов, якої їм не вистачає, через інші обставини в проекті «Мобільна праця з молоддю». Щоб згодом вони самі визначили, що для них є щастя і зрозуміли, що основою всякого добра і щастя для них є Бог. Заохочую всіх підтримувати «Карітас» усім, чим можемо. Якщо немає матеріальної можливості допомогти, допоможіть ділами, молитвами підтримуйте «Карітас». Бо щоб діти отримали щось, потрібно, щоб хтось хотів їм це дати – чи то матеріальну допомогу, чи моральну підтримку. Спасибі всім, хто долучився до цього проекту. Хай вас Бог благословить.»

Карітас у Тернополі існує з 1994 року. На початках створення він задумувався, як осередок, де можна отримати лише гуманітарну допомогу. Але з плином часу, дивлячись на соціальні потреби людей і на наше суспільство, цей благодійний фонд розширив свій спектр дій. Віддавна тут впроваджують у життя цікаві проекти: «Домашня опіка», який передбачає відвідування літніх людей, «Артстудія» - де діти можуть проявляти свої таланти, роблячи щось власними руками, є утверджений проект від спільноти «Віра і світло», де є діти розумово відсталі. Але і вони мають таланти. Тому час від часу приходять у майстерню і займаються. Працівники «Карітасу» організовують також позашкільну роботу в гуртках, ігрову терапію, спеціальні тематичні тренінги, дискусії, також спортивні змагання, екскурсії, походи, відпочинкові і освітні табори, де діти і молодь здобувають нові соціальні навики.

Під час відкриття виставки заступник міського голови Леонід Бицюра звернув увагу на актуальність проблеми: «Наше суспільство не завжди є здоровим і в ньому існує багато проблем, які ми називаємо соціальними явищами. Органи місцевого самоврядування не в стані впоратися із всіма цими проблемами, тому діяльність таких організацій, як «Карітас», є важливою. У Тернополі понад 200 дітей позбавлені батьківського піклування. Вони в першу чергу потребують підтримки і людського тепла. Дуже добре, коли в очах таких дітей завдяки працівникам «Карітасу» з’являється надія на подальше життя і бажання чогось досягти. Мене як голову опікунської ради турбують подібні проблеми. Упродовж останніх років спостерігається ріст дитячої злочинності через дітей із забезпечених і благополучних родин. А це вже свідчить про моральні хвороби суспільства. Наше завдання – подолати байдужість за допомогою залучення людей до благодійної діяльності. Від імені міського голови дякую працівникам «Карітасу» за їхню щоденну працю».

Здебільшого всі герої фотографій виставки – це діти із неблагополучних, малозабезпечених сімей, діти-сироти, діти трудових мігрантів. Вони мріють, навчаються, посміхаються, вміють щиро радіти та прагнуть бути щасливими.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.