Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Покусаних людей стає все більше

Вже кілька років поспіль бродячі пси в Тернополі тримають у страху весь Центральний ринок і деякі мікрорайони міста. Адміністрація ринку нічого зробити не може, адже не має права знешкоджувати собак, а потерпілі досі отримують щеплення в лікарні.

Ось і днями від злого собаки врятував жінку-покупця продавець із Центрального ринку. Але сам чоловік опинився в лікарні з рваними і колотими ранами обох рук. У нього на одній руці рвана рана, є ще колоті - сліди від зубів. Кожен день він отримує щеплення і це триватиме щонайменше два тижні.

Все відбувалося наступним чином - людина вийшла зі свого кіоску і побачив як на жінку напав бродячий пес - розміром з вівчарку, заскочив їй на плечі, гарчав і вже відкрив пащу, щоб схопити за горло.

Свідки інциденту згадують, що далі події розгорталися, як у кіно. Чоловік підбіг до собаки, схопив за вуха і притиснув до землі. Собака виривався, намагаючись знову і знову схопити того зубами. А інші люди стояли, як в заціпленні від жаху і спостерігали за поєдинком, Сам чоловік каже, що все, що відбувалося в ті хвилини, і не пам'ятає, адже був у стані афекту. Просто захищав жінку - інше вийшло автоматично.Згодом майже  одночасно з ним у лікарню потрапила жінка, яку в той же день покусали собаки біля стихійного ринку біля “Збруча”. А кілька днів тому пси напали на двох хлопців, яким років по 15-17. До цього постраждали люди біля виїзду з автостоянки. Ще на сусідньому ринку покупцям і продавцям вдалося тільки за допомогою палиці відігнати величезного пса, який гарчав і кидався на людей.

"Такі пси - скажені, вони - некеровані і люті, це ж неможливо так працювати, - бідкаються продавці з ринку. - Ми скаржилися контролерам, просили, щоб ті щось робили з тими собаками, бо працювати страшно, але працівники ринку тільки розводять руками, мовляв, ми знищувати тварин не маємо права. А пси ходять, як господарі, між рядів, і їх стає все більше.

Тернопільська міськрада періодично звітує, що всі пси в них враховані і стерилізовані. Але люди в це не вірять, адже їх стає все більше.
Начальник управління муніципальної міліції Тернополя Сергій Волков стверджує, що владі відомо про випадки нападу бродячих собак на людей. Коли тернополяни звернулися в мерію, ті направили лист в міську дорожньо-експлуатаційну дільницю, де є служба по відлову тварин. Але вони з бродячими псами нічого зробити не можуть, бо у них немає згоди на ліквідацію від комунальників і лікарень. А ті не можуть видати відповідні дозволи, мотивуючи відмову постановою Кабміну про заборону присипляти тварин. Виходить замкнене коло і поки зрушень немає. У цивілізованих країнах існують притулки для таких тварин. У нас це поки залишається в планах. Хоча, сподіваються в Тернопільській міськраді, вони все таки знайдуть вихід із ситуації, що склалася в місті.

Фото “20 хвилин”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.