Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На засіданні колегії прокуратури Тернопільської області обговорювались проблеми, які виникають у процесі розгляду звернень та особистого прийому громадян, а також стан роботи з професійної підготовки кадрів та профілактики правопорушень серед прокурорських працівників.

Питання розгляду звернень та особистого прийому є одним з важливих напрямів діяльності органів прокуратури і постійно перебуває на контролі у керівництва прокуратури Тернопільської області.
Органами прокуратури області торік розглянуто понад 8400 звернень. Вирішено по суті 5330 звернень. За результатами вирішення поновлено права понад близько 260 громадян. Найчастіше жителі Тернопільщини звертались в органи прокуратури з питань правозахисної діяльності про конституційні права, в тому числі про оплату праці; соціальний захист пільгових категорій громадян, про адміністративні правопорушення.

Залишається значною і кількість звернень у сфері економічних відносин, з питань слідства і дізнання, з питань охорони та використання земель, що свідчить про неналежну роботу контролюючих органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на місцях.

Обґрунтованим є кожне п’яте звернення про оплату праці, кожне восьме звернення щодо соціального захисту пільгових категорій громадян. Заходи прокурорського реагування сприяли усуненню зазначених порушень та реальному поновленню прав громадян, насамперед, у Тернопільському районі та у м. Тернополі. 
Однак не усім прокурорам районів вдалося забезпечити своєчасне та об’єктивне вирішення звернень і реальне поновлення порушених прав заявників на місцях. На жаль, у роботі декількох із них були факти поверхового вирішення та безпідставного відхилення обґрунтованих звернень, що призвело до надходження скарг у прокуратуру вищого рівня. 

Формалізм у роботі окремих працівників прокуратури при вирішенні заяв та скарг громадян отримав негативну оцінку та сувору критику з боку керівництва прокуратури області.     

На недопущенні тяганини зі скаргами та неприпустимості безпідставного відхилення обґрунтованих звернень наголосив прокурор  області Іван Мельничук. 

Всього, за результатами розгляду звернень громадян з питань правозахисної діяльності у 2011році, органами прокуратури області порушено 7 кримінальних справ, внесено 78 подань та приписів, 35 протестів, 17 посадових осіб притягнуто до відповідальності.

За документами прокурорського реагування відшкодовано 40 тис. грн.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.