Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прямий ефір за участі представників влади та опозиції, експертів та підприємців відбувся сьогодні, 2 березня.
Під час обговорення питання бюджету області, заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський зазначив, що «дири» в бюджеті влада вирішила закрити за рахунок тих же бюджетників.

«Нещодавно ми отримали звернення від вчителів Підволочиського району. Освітяни скаржаться на те, що їх змушують писати заяви на відпустки за власний рахунок. І це під час навчального процесу. Інспекція з охорони праці нам відповіла, що підстав на такі вимоги немає», - зазначив Т. Кухарський.

За його словами, такий випадок непоодинокий.

«Наприкінці минулого року з приводу вимушених відпусток та необгрунтованих відрахувань з заробітних плат до нас також зверталися освітяни Лановецького району. Свої права вони відстоювали як під час протестів на центральній площі м. Ланівці, так і в судах. До речі, наразі, 43 справи перебувають в судових інстанціях району», - наголосив політик.

Не менш активним було обговорення питання занепаду та свідомого нищення владою аграрного сектору. Так, з цього приводу висловився депутат Тернопільської районної ради від фракції «Батьківщина» Іван Крисак. Як «дрібний» фермер, він окреслив причини занепаду цієї галузі господарства.

«Передусім, держава повністю відсторонилася від проблем аграрної галузі. Лише агрохолдинги сьогодні мають підтримку від влади, тому розширюються і витісняють дрібних сільгоспвиробників, фермерів», - прокоментував І. Крисак.

На його переконання такі дії влади є не чим іншим як свідомим нищенням дрібних та середніх сільгосппідприємств.

«Цього року податкова адміністрація розпочала забирати право на єдиний фіскальний податок, у тих, хто на перше число мав навіть незначну суму заборгованості. Це робиться фактично без попереджень. Ми не маємо жодного доступу до державних дотацій. Ба, гірше, якщо якомось чином фермер таки отримує дотацію, то він ризикує тим, що можлива сума штрафу, накладена КРУ та прокуратурою, може бути більшою за саму суму дотації», - наголосив Іван Крисак.

Найефективнішим порятунком для сільгоспвиробників, на думку Теодозія Кухарського, стали б обслуговуючі кооперативи.

«Понад сто років тому обслуговуючі кооперативи виправдали свої сподівання, і саме на них сьогодні побудований аграрний сектор в країнах Європи. Будучи Прем’єр-міністром України, Юлія Тимошенко зробила перші кроки на шляху створення обслуговуючих кооперативів в Україні. На жаль, чинна влада діє по іншому: підтримує виключно латифундистів і цілеправлено рухається до нищення українського села», - резюмував Т. Кухарський, про що повідомляє сайт ТОО ВО «Батьківщина»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.