Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

А ще прес-служба порушила право на медичну таємницю.

Вчорашній скандал навколо міського голови Тернополя Сергія Надала, коли він в неадекватному стані спробував взяти участь в прямому ефірі «Радіо Ера» чітко продемонстрував вже те, що його команда не може працювати в режимі «гасіння пожеж». Бездарне намагання замнути ситуацію, або хоча б спрямувати її в потрібне для іміджу мера русло, перетворюється не просто на фарс, а відверто нагадує брехню, в яку втягуються навіть медики.

«Ексклюзив, який нагадує злиття інформації»

Судіть самі – Катерина Калуш, керівник прес-служби Тернопільської міськради в ексклюзивному коментарі анонімному сайту, який, подейкують, належить іншому свободівцю Олексію Кайді і його так званій "львівській групі" (до слова, цікаво було б дізнатися в пані Калуш, хто до неї з журналістів цього порталу звертався конкретно, бо в іншому випадку виглядає так, як ТТ і припускав, що свободівка «зливає» інформацію чомусь саме на цей портал), не просто меле нісенітниці, а відкриває медичну інформацію, яку про особу можна розголошувати тільки з письмової згоди цієї людини. Не знаємо, чи давав пан Надал такий дозвіл, але тепер всі в Україні знають, який в Тернополі хворий міський голова. Адже розголошено не тільки діагноз Сергія Віталійовича зі всіма подробицями, а й навіть прізвища лікарів психоневрологічної лікарні.

І тут вкотре постає питання – а чи давали лікарі дозвіл на те, щоб вони були згадані в інформації? Адже медики таке не практикують, оскільки при оприлюднені такої інформації вони фактично підписуються під діагнозом. І у випадку,  не дай Боже звісно, помилки, вони несуть повну відповідальність за свої слова, і при бажанні можуть бути притягнуті до відповідальності. Але прес-служба мерії на це не зважає і «лупить» прямим текстом: які лікарі що констактували і який в нас немічний (в сенсі, хворий з медичної точки зору) міський голова. Дякуємо, пані Калуш з працівниками прес-служби за таку «відкритість». Та що там говорти, читайте самі.

Ось що повідомила ексклюзивно для “За Збручем” прес-служба:

“Як нам повідомила заступник головного лікаря Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні Кородюк Валентина Іванівна, міський голова вчора, 2 березня, близько 12 год. прибув у лікарню на обстеження. Він скаржився на погане самопочуття – запаморочення, високий тиск. Його оглянув заввідділенням інтенсивної терапії Мусійенко Андрій Миколайович, взяв усі необхідні аналізи. В результаті було встановлено діагноз – церебросудинний криз. Сергій Надал отримав медичні препарати для нормалізації тиску. Сьогодні зранку в лікарні його відвідала дружина і донька Анастасія. На даний час міський голова продовжує стаціонарне лікування, його стан здоров’я покращується і згодом він буде переведений на денний стаціонар

Дальше – більше

Та на цьому помічники Надала не заспокоються, і видають "на гора" в суботу на офіційному сайті міськради нову інформацію про те, що мер провів нараду з заступниками прямо в лікарняній палаті. З фото, де наш обраний більшістю тернополян міський голова Сергій Надал в спортивному костюмі та в тапках зі стомленим виразом обличчя сидить на лікарняному кріслі і слухає, що йому розказують «пишучі здоровям» Стемковський, Турський і Камінський. Світлина настільки примітивно зрежисована, що викликає посмішку – сидять побратими в незручних позах, а на тумбочках сік, телефон стаціонарний, вазочка з печивом. І жодних тобі крапельниць чи упаковок з медикаментами. Прямо не лікарняна палата, а номер в дешевому готелі, де «пацани» скучкувалися подалі від людських очей, щоб «перетерти» певні питання (див.фото)

І хтось повірить в таку інформацію? Ми – ні! Для чого людині, яка напередодні так захворіла, що ледве говорила і ноги переставляла, проводити в СУБОТУ!? екстрену нараду. Що, в Тернополі сталося щось неординарне? А якщо обговорювали якісь робочі питання, то що, для цього чиновникам робочого тижня не вистачає?

Нащо напружувати пацієнта психоневрологічної лікарні, який переніс, згідно зі слів тої ж прес-служби, церебросудинний криз? Його оточення що, садисти, що мучать хворого, чи такі бездарні, що без керівника і кроку не можуть ступити?

Ну погодьтеся, що це все маячня повна. Так скандали не розрулюють. Так скандали тільки роздмухують.

До уваги недоброзичливців

Журналісти  зокрема, і ЗМІ загалом у всьому світі, і наша країна не виняток, покликані інформувати суспільство про ті чи інші події. При цьому, як і будь-які інші люди, вони мають право на власну думку і на власне трактування подій. Якщо вони, журналісти, можуть, вміють і хочуть це робити. Хтось подає суху інформацію, а хтось ії аналізує і робить власні висновки. А тому дивним виглядає той факт, що деякі місцеві сайти, які нещодавно зявилися в медійному просторі, і які повністю анонімні, тобто у їхніх працівників немає навіть сміливості зазначити свою причетність до своїх порталів, починають критикувати своїх колег, які працюють відкрито і не бояться мати власну позицію. Але, як каже російське прислів’я: «Удаль карлика в том, чтобы высоко плюнуть…»

P.S. Ми ще вчора, одразу після конфузу на ефірі, спрогнозували в статті Був п"яним мер Тернополя чи просто прихворів – питання десяте…, що Сергій Надал піде на лікарняний (всі чиновники, які «вляпуються» у скандали, таке роблять, це їхня своєрідна захисна реакція). І от як ТТ стало відомо з власних джерел, Сергій Надал, попри офіційну версію його стану здоровя, перебуває в психоневрологічній лікарні трохи з інших причин. Як повідомили наші джерела з оточення міського голови, мер лежить в тій же палаті «псіхушки», як в народі називають цей медичний заклад, в якій свого часу «відкачували», очищаючи організм від інтоксикацій, одного з заступників міського голови Тернополя. От і пана Надала вирішили «оздоровити», в тому числі й з допомогою крапельниць, адже він, швидше за все,  вже за кілька днів представлятиме наше місто у Франції.

"Тернопільський тиждень"

       alt       

 

Коментарі  

 
-2 #20 Костянтин 05.03.2012 19:25
Надал є адекватною і побожною людиною, тому не вірю що він міг навалитися з самого ранку та ще й в строгий піст!!!
Цитувати
 
 
+6 #19 лишенько 05.03.2012 10:38
краще, хай люди знають правду, ніж мають домислювати
Цитувати
 
 
+6 #18 пілот 04.03.2012 23:47
те, що Калуш переборщила, це факт. але не сама ж вона рішення приймала. там є ті, що нашіптують. шкода мера, що навіть похворіти нормально не дають
Цитувати
 
 
+3 #17 Дана 04.03.2012 18:04
Надал дуже стриманий в алкоголі. тому хвороба - варіант більш імовірний. але те, як зараз пояснює його точення, то ще більше шкодить меру. а йому зараз взагалі не солодко
Цитувати
 
 
+1 #16 Віра 04.03.2012 11:25
людина перевтомилася. при чому тут прокльони і алкоголь. кожен може бути на його місці
Цитувати
 
 
+5 #15 журналістка 03.03.2012 23:49
до тих хто каже що надал не пє, в неті є фоторгафії, zк надал в присутності журналістів на день журналіста 6 чеврня на катері з нами шампанське і не тільки лакав, то нєфіг втирати, що він не пющий
Цитувати
 
 
-3 #14 віруючий 03.03.2012 23:35
точно, то надалу аукнилися прокльони за знесену секстанську церкву
Цитувати
 
 
0 #13 віруючий 03.03.2012 23:32
а може то прокльони спрацювали за те, що надал в парку церкву хоч і не визнану але з землею зрівняв?
Цитувати
 
 
+4 #12 Олексій 03.03.2012 23:14
Надал не пє взагалі, тому те, що він пяний ніхто не вірить. але під час обіду могли щось підсипати - то це так. він не одному на мозоль наступив.
Цитувати
 
 
+4 #11 Антон 03.03.2012 22:38
Я - пересічний тернополянин, якому згідно з Конституцією України з поміж іншого, гарантовано право на інформацію. А тому хочу з допомогою вашого сайту задати кілька запитань "великому начальнику" Катерині Калуш, яка, і тут я з вашою позицією згідний на всі сто відсотків, разом зі своїми поплічниками, через намагання відбілити мера, загнала його в ще більшу "помийну яму" (судячи з її останніх дій і коментарів для місцевих і вітчизняних сайтів).Прошу мої запитання оформити у вигляді статті, яку надсилаю вам листом. Оскільки довіряю вашому порталу не один день, вірю що мій лист ви опублікуєте...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.