Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Четвертого березня у Тернопіль завітав Блаженніший Святослав. У рамках візиту Патріарх зустрівся з представниками молодіжних організацій, церковних спільнот та студентами вищих навчальних закладів обласного центру. Зустріч відбулася в Українському домі “Перемога”.

Зал «Перемоги» був заповнений вщент, а ще чимало бажаючих очікували Блаженнішого в холі та на вулиці  Українського дому. За попередніми даними, зустрічі із Святославом прагнуло декілька тисяч тернополян, отже запрошення дуже швидко закінчилися.  Та це не завадило тим, хто   прийшов без запрошення,  радіти вже тому, що пощастило побачити митрополита.

Тернопіль зустрічав Блаженнішого скандуванням «Вітаємо» та гучними оплесками. Живий ланцюг вибудувався від входу до «Перемоги» аж до залу, де відбувалася зустріч, яка зауважимо, почалася вчасно. Окрім повного залу тернополян, привітали приїзд Блаженнішого Святослава і місцеві можновладці – Олексій Кайда  та Леонід Бицюра.

- Вперше за всю історію Українського дому тут зібралося стільки людей, – зауважив заступник міського голови Леонід Бицюра,– Дуже добре, адже маємо, що протиставити тим, хто вважає, що сучасна молодь безбожна та деморалізована.

- Я вдячний вам, що  сьогодні можу бути тут, – розпочав митрополит, -  зауважу, що ініціатором зустрічі є  тернопільська молодь, і я дуже радію цьому.

Під час зустрічі Блаженніший  дав відповіді на багато запитань, які хвилюють тернопільську молодь.  Одним із перших пролунало запитання про ставлення митрополита до соціальних мереж.

- У «Фейсбуці» – не моя сторінка, – пояснив він,  – для мене її створили друзі, і від тоді, відколи я «в інтернеті» , відчуваю, що за мною слідкують, мов під лупою. Напевне, ваші батьки так не слідкують за вами, як за подіями на моїй сторінці слідкують мої друзі, – пожартував Блаженніший.– Однак я не спілкуюся в он-лайні, бо мені просто не вистачає часу. Значно більше люблю живе спілкування із людьми, тому раджу всім робити те ж саме. Якщо вже вмієш спілкуватися у реалі – тоді можна використовувати і соцмережі і скайп та інше.  Якщо ж замінити живе спілкування на віртуальне – можна загубитися. Мені відомий випадок, коли хлопець довго спілкувався з дівчиною за допомогою інтернету, аж поки не з’ясувалося, що вона живе через стіну. Тож і з технологіями з’являються і новітні захворювання, як от залежність від інтернету, які вимагають лікування. Одного разу у Карпатах, в місці, де немає мережі, я зауважив, що мої семінаристи запанікували. Пізніше я дізнався, що відбулося таке тому, що вони  не могли сидіти «Вконтакті» через  проблеми з мережею.

Тож інтернет – хороший інструмент, але важливо розумно його використовувати і не позбавляти себе задоволення живого спілкування.

Розказав Блаженніший  і про те, як має молитися християнин, і взагалі – кого можна вважати християнами.

- Коли ви спілкуєтеся із людьми, ви вітаєтеся з ними, а потім – прощаєтеся, – пояснив митрополит, -  Так само потрібно і з Богом спілкуватися – зранку вітатися, ввечері прощатися.   Часто люди кажуть, що не мають часу на молитви.  Коли нема часу на молитви – моліться безперестанку.  Як навчитися молитися? Я колись навчався писати, і кожна паличка давалася дуже важко. А вже в інституті з цим проблем не було жодних. Так само і в молитві – якщо робити це постійно, то ви відчуєте, як правильно. Але завжди потрібно пам’ятати, що молитва – це не магічна формула, а розмова з Богом.

Справжній християнин за словами Блаженнішого, це той, який може відмовитися від усього заради Господа.  Є дуже багато добрих людей, однак просто не роблячи зла, вони не стають кращими християнами.

Дві години спілкування із Блаженнішим Святославом пролетіли непомітно. Було обговорено чимало тем: і про аборти, і про те, якою має бути жінка за християнськими канонами, та про роль ЗМІ у житті церкви.

- Коли у храмі журналіст, то я знаю, що потім про це прочитати може цілий світ. Дуже часто духовенство дізнається про те, що діється у Церкві саме за допомогою ЗМІ, а не церковних циркулярів.  Я багато спілкуюся із журналістами і чітко розумію їхню велику роль у взаємозв’язку Церкви із людьми, – зауважив митрополит.

Дуже довго по завершенню зустрічі із Блаженнішим не стихали оплески у «Перемозі». Присутні скандували слова подяки, а гурт «Глорія» виконав «Молитву за Патріарха». У подарунок від молодих тернополян Блаженніший Святослав отримав  вервицю… із цукерок.

Оля Терещук, «Погляд»

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.