Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Під час прес-конференції, голова ТОДА Валентин Хоптян відзначив, що на днях відбулася  нарада з питань протидії паводкам під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. На цій нараді також йшлося про повеневу ситуацію на Тернопільщині.

«Прем’єр-міністр України Микола Азаров провів 1 березня на Закарпатті нараду з питань протидії паводкам, - сказав Валентин Хоптян. - Ця тема актуальна і для нашого регіону, адже Тернопільська область відноситься до Прикарпатського регіону, знаходиться в зоні підвищеного ризику та підтоплення населених пунктів».

Під час липневого паводку 2008 року було підтоплено 528 житлових будинків в 26 населених пунктах області, завдано збитків народногосподарському комплексу на суму 91,5 млн. грн.

Упродовж 2008-2011 років на ліквідацію наслідків повені та проведення комплексу відновлювальних робіт з державного та місцевих бюджетів було використано 73,2 млн. грн. 

«Сьогодні в області створений оперативний штаб та  вжито усіх організаційних заходів, - сказав Валентин Хоптян. - Здійснено перевірки готовності органів управління та сил цивільного захисту області до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у 2012 році, перевірено технічний стан систем запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на гідроспорудах області».

Проведено реконструкцію 15,7 км дамб, здійснено розчистку річок на довжині 4,5 км, відновлено 9 навчальних закладів, 10 дошкільних закладів, 7 закладів охорони здоров’я, 209 доріг комунальної власності, 6 автомобільних мостів.

«Значною причиною підтоплень є також замулення і наявність сміття у річках, - відзначив Валентин Хоптян. – Сьогодні, ми повинні розчистити усі річки, щоб у нас не тільки не виникало підтоплень, а й по великих річках ми мали змогу пустити катери та відповідно розвивати туристичну галузь краю».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.