Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За якою, як подейкують, «стоїть» заступник –«зайда» Надала…

Перерозподіл у найбільш проблемній житлово-комунальній галузі нашого міста продовжується. В грудні минулого року, нагадаємо, з ринку вивезення сміття виконавчий комітет Тернопільської міської ради своїм рішенням фактично викинув одного з перевізників. Згодом це вилилося в протест прокурора, який виконавчий комітет відхилив і зараз в цій ситуації абсолютна незрозумілість.

Тепер черга дійшла до виконавців послуг з прибирання міста.

Як нам вдалося дізнатися з власних джерел, у 2012 році комунальне підприємство «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» прибирало місто тільки 2 місяці і отримувало за це кошти за тимчасовими кошторисами. За цей час було оголошено тендер (конкурс, формально, триває і далі, але, як стверджують наші джерела в Тернопільській міськраді, в ньому переможе… фірма з Луцька). Досі ніхто не може пояснити, як підприємство «Руфусів», що знаходиться за 170 кілометрів (43000, м.Луцьк, вул.Романюка, 9) зможе ефективно виконувати роботи з прибирання міста Тернополя.

Загалом, про приватне підприємство «Руфусів» в Інтернеті інформації практично немає. Один з сайтів показав, що ця фірма займається діяльністю в галузі архітектури, інженерно-технічного проектування в промисловості та будівництві (http://www.apn-ua.com/industry/218067). До зовнішньоекономічної діяльності, як можна зрозуміти з інформації у всесвітній мережі, підприємству належить надання послуг автомобілями спеціального призначення, окрім тих, які перевозять пасажирів та вантажі. Інші поодинокі відомості, на які ми натрапили, стосується участь ПП «Руфусів» у різноманітних тендерах, оголошених Луцькою міськрадою або її комунальними підприємствами.

Наприклад, приватне підприємство «Руфусів» пропонувалосвої послуги на освоєння коштів з зимового утримання доріг міста Луцька (пропозиції відкривали 12 вересня 2011 року). Ціна питання – 704 тисячі гривень і приватник програє комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс», яке ставить ціну за свої послуги майже на 11 тисяч гривень меншу.

А от на прибирання шляхово-мостового господарства Луцька рівних підприємству «Руфусів» немає. 11 квітня 2011 року фірма брала участь в тендері на прибирання тротуарів та газонів міста (майже 125 тис.м²). Тендер оголосило Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство «Луцькспецкомунтранс» (аналог Тернопільської МШЕД). Фірма «Руфусів» тендер на суму понад 1 млн. 245 тис. виграла. А вже 2 січня 2012 виграє цей тендер і на поточний рік на суму більше 5 млн. 172 тисячі гривень. Цікаво, що представляти приватне підприємство у тендерах приходила щоразу інша людина - від старшого механіка до юрисконсульта. І це не дивно, адже засновник фірми отримував подарунки від міського голови за те, що придбав для потреб міста 100 світильників (http://news.volyninfo.com/lutsk/2081-miskiy-golova-vruchiv-podyaki.html).

І от те саме підприємство, вірогідно, виграє тендер на прибирання і міста Тернополя. Про те, що комунальне підприємство «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» має зникнути з «лиця землі», а ринок перерозподілять між приватниками, говорив ще 17 березня 2011 року голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства депутат-свободівець Михайло Окаринський (http://20minut.ua/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F/news/10194329).Тоді експерти казали, що логіки в таких діях немає з огляду на декілька причин:

- ЖЕКи і так є приватними, але їхніми послугами міська влада на той час також не була задоволена, то чому приватникам потрібно віддавати ще і прибирання вулиць?

- На комунальне підприємство за останні 2 роки пішли серйозні інвестиції у вигляді купленої техніки (пиловсмоктувач, машина для збирання болота, навісний подрібнювач гілок, інша спеціалізована техніка), послугами якої активно користувалась і теперішня влада.

Але головною причиною ліквідації комунального підприємства називали бажання використати його територію розміром біля 2 гектарів. Схоже, цього року, громада таки втратить одне з спеціалізованих підприємств, яке не отримуючи за свої послуги коштів з бюджету, просто не виживе.

Цікаво, що у Луцьку підприємство «Руфусів» вигравало тендери з різницею в декілька тисяч гривень, а в Тернополі воно може перемогти, запропонувавши ціну практично на 2 людиною в нашому місті, він почне «тягнути» до нас на «освоєння» мільйони гривень менше.

Наші джерела кажуть, що процесом «рулить» перший заступник міського голови Владислав Стемковський, який раніше працював в тому ж таки Луцьку на аналогічній посаді. Саме він, на думку наших співрозмовників, наполіг, щоб тернопільське комунальне підприємство максимально завищило свої послуги (при цьому тарифи на ці роботи мерія занизила свідомо, зробивши їх майже нерентабельними), щоб розчистити дорогу для луцької фірми.

Цікаво, що Владислав Стемковський не належить до правлячої в Тернополі партії «Свобода», оскільки є бютівцем. Тому, якщо щось піде не так, то завжди можна все звалити на пана Стемковського без нанесення іміджевої шкоди партії Тягнибока.

P.S. Нагадаємо, що теперішній перший заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський раніше був радником Сергія Надала начебто на громадських засадах, хоча й рахувався на роботі в одному з місцевих підприємств. Те, що ставши другою бюджетних коштів фірми, до яких, як подейкують він має певний стосунок, ТТ не сумнівався. Наш прогноз – якщо луцька фірма все ж виграє конкурс, то незабаром її «апетити» зростуть.

І насамкінець зазначимо, що, як говорять у свободівському середовищі, саме це питання, тобто що у місцевого МШЕД хочуть забрати ласий шматок, яким є прибирання вулиць Тернополя, і віддати його фірмі з Луцька, і викликало невдоволення деяких депутатів у фракції ВО «Свобода» в Тернопільській міськраді. І начебто саме це,  тобто лобіювання паном Стемковським чужого ПП, спровокувало невдоволення у рядах тернопільських побратимів. Чи не помилився ТТ у своїх прогнозах й цього разу, побачимо вже за кілька днів. Коли луцька фірма виграє конкурс. Або ні…

Щоб пригадати собі, хто такий пан Стемковський і що про нього писали у ЗМі, можна,  переглянувши хоча б декілька статей з нашого сайту, які наведені нижче  

Невже заступник Надала і в Тернополі отримав квартиру?

Апетити «варягів» у Тернополі ростуть

Заступник мера Тернополя стверджує, що він не американський шпигун

Чиновник, за яким у Луцьку «золоті верби росли»

На фото з «Погляду»: Владислав Стемковський       

"Тернопільський тиждень"

           alt           

Коментарі  

 
+3 #11 Лучанин 14.03.2012 17:06
Ігор Швець директор "Дискон Плюсу" яке з чиновниками міської ради нещодавно незаконно перерахували собі в кишені бюджетні кошти в сумі 209, 5 тисяч, але прокуратура викрила.Це той самий "Дисконт Плюс" якому Стемковський , будучи заступником Шиби,"допомагав" виграти тендери на прибирання луцьких вулиць"жужиками" і тендер по ремонту дахів в Луцьку.Потім прокуратура виявила порушень більш як на 40 мільйонів гривень, Стемковський втік.Маючи такий досвід дерибану Стемковський "спливає" через певний час у виконкомі Тернопільської міської ради.Але й тут ниточка його брудних справ з Швецьом і його фірмами не перестає витися.На цей раз обрали ПП Руфусів, яке належить Швецю і яке не без сприяння Стемковського виграє тендер у Тернополі. Тож схема:Стемковсь кий+Швець= дерибан працює злагоджено і приносить мільйонні прибутки її організаторам. А прокуратура міста Тернополя нехай готується, скоро для них буде робота
Цитувати
 
 
+2 #10 Віктор 12.03.2012 23:34
хай би ще тернопільське сміття до Луцька вивезли)))
Цитувати
 
 
-4 #9 Лара 12.03.2012 15:15
ви в Луцьку були? краса, чистота. Якшо буде так само в Тернополі, то я тільки за ту луцьку фірму!
Цитувати
 
 
-2 #8 Рома 12.03.2012 14:13
Мені побарабану хто буде прибирати вулиці! Головне, щоб було чисто і економічно обгрунтовано!
Цитувати
 
 
-4 #7 Тамара 12.03.2012 08:36
Добре, що з ЛУЦЬКА... Тернопілю треба у Всьому брати приклад з ЛУЦЬКА... Там порядок у всьому. Місто чисте, доглянуте.. культурні люди... Європейське місто.. А Тернопіль занепав!
Цитувати
 
 
0 #6 Ілля 11.03.2012 20:20
а Надал тут при чому? в статті сказано, що все витворяє Стемковський
Цитувати
 
 
+5 #5 Ольга 10.03.2012 19:57
:sad: Ганьба таким маргіналам-керівникам , як Надал і Стемковський , які останню копійку віддають в другу область,тим самим , залишають без хліба працівників нашого міста , які і так працюють за дурно.Ганьба !1!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Цитувати
 
 
-5 #4 Ігор 08.03.2012 11:51
та хай би хто прибирав, аби було чисто. тим більше, що зекономимо 2 мільона
Цитувати
 
 
-2 #3 юля 08.03.2012 03:11
1. А якщо тендер виграє інша тернопільська фірма? то істерії з вашого боку не буде?
2. То якщо все ж виграє МШЕД, ви згідні вибачитись?
Цитувати
 
 
+4 #2 редакція 08.03.2012 01:27
для таких як юля - вибачатися ми не будемо, немає за що, уважно прочитавши статтю ви мали б зрозуміти, що ми не стверджуємо, а висловлюємо припущення, а стосовно того чи виграє МШЕД? якби ця інформація стала відома широкому загалу, тоді може б так і сталося, хоча й не впевнені, а ТТ в своїх прогнозах рідко помиляється, хоча цього разу ми були б не проти, бо хочеться, щоб бюджетні кошти йшли на зарплати тернопільським працівникам, а не ....
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.