Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кожне підприємство, яке працює у межах певної територіальної громади, має бути відповідальним перед її членами.

Так депутати облради пояснили, чому одні господарські питання отримували підтримку більшості 6 березня, а інші – ні, – пише “20 хвилин”. Так, депутати від фракції ВО “Свобода” наполягали, що дозвіл на розробку надр можна давати лише після проведення громадських слухань із жителями села, в межах якого працює підприємство. Щоб було видно, хто те чи інше рішення підтримує, сесія вирішила голосути у поіменному режимі. Врешті пощастило погодити клопотання про надання спецдозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку водозабору прісних підземних вод лише приватному підприємству “Альма-Віта”. Воно зареєстроване у с. Золотники Теребовлянського району і виробляє молоко, сметану, масло та інше. Причому “за” були аж 75 обранців краян.

Натомість інші прохачі отримували максимум 40 голосів “за”. Тож Бережанський цегельний завод “Керамік” не переоформить гірничий відвід для розробки родовища суглинків. Не зможе це зробити і Підвисоцький завод будматеріалів. Підприємство хотіло розробляти родовище вапняків. Найдовше вирішували, чи надавати гірничий відвід ТзОВ “Степ-М” із Росохача Чортківського району. Підприємство претендувало на розробку Росохацького родовища суглинків.

- Я добре знаю це підприємство, адже працював у цьому селі 20 років, – умовляв колег нашоукраїнець Олександр Стадник(який є головою бюджетної комісії а облраді – прим. ТТ). – Прошу підтримати це питання.

До мікрофона навіть вийшов директор “Степу-М” Василь Батурин. Довго розповідав, як очолюване ним підприємство допомагає селу, місцевій школі, клубу.

- У нас працюють 45 людей. Усі – місцеві. Що я їм скажу, коли повернуся, якщо ви не проголосуєте? – із розпачем у голосі запитував депутатів чоловік.

Не пройшли також питання “Про надання гірничого відводу ТзОВ “Домобудівник” (м. Тернопіль) для розробки Теребовлянського родовища суглинків (ділянка “Ліс”)”, “Про клопотання Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” (м. Київ) щодо отримання спецдозволу на користування надрами“ та інші. Загалом – близько 10-ти.

Схоже, депутатам більше подобалося критикувати не себе, а виконавчу гілку влади.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.