Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сесія Тернопільської районної ради, яка відбулася 3 березня, перетворилася на «розправу» над головою Тернопільської РДА Віктором Щепановським, який того дня звітував про виконання програми соціально-економічного розвитку Тернопільського району за 2011 рік. У підсумку опозиціонери зазнали фіаско, а Щепановський вийшов сухим  із води.

Свинарник – за два місяці

Вийшовши на сесійну трибуну, Віктор Щепановський почав звітувати з того, який він відкритий і що проблем з отриманням дозвільних документів в адміністрації немає.

– Як тільки став головою РДА, мав розмову з підприємцями. Звучали скарги, що дуже важко оформити земельну ділянку, відвести право власності, і що це все пов’язано на хабарах та корупції. Ми разом з головою райради Василем Дідухом об’їхали кожне село району та сказали місцевому населенню: хлопці, влада протягує руку співпраці, приїжджайте, оформляйте та працюйте. Здавалось, на наступний день мала би стояти черга під РДА, але… Оформляють ті документи, які хочуть легалізувати свій бізнес, дивляться у майбутнє, а хто має якість фінансові проблеми, не поспішає легалізовуватись, інші ж просто не хочуть платити податків у сільську раду та бюджет району. Але я думаю, що це питання часу. Якщо буде введено закон про землю, переконаний, що будуть підняті штрафні санкції, і люди задумаються самі, бо оці розмови, лекції та вмовляння про порядність та доброту поки на більшість людей не впливають, – заявив Віктор Щепановський.

Також Віктор Васильович зазначив, що ті, хто говорять, що в Тернопільському районі важко працювати, говорять неправду. І навів приклад, як молодий чоловік з Романівки звернувся з заявою щодо надання площі під свинарник. За два місяці він вже пішов з адміністрації з договором оренди, мовив голова ТРДА.

«Борднетце» планує в Байківцях облаштувати митний термінал

Флагманом промисловості району, і про це відверто говорив голова РДА, є СЕ «Борднетце-Україна». При цьому його нинішні показники як щодо сплати податків, так і щодо створення робочих місць не останні, а можуть з часом збільшуватись. Зокрема, за словами керівника району, «Борднетце» планує зводити додаткові модулі свого заводу та облаштовуватиме митний термінал на території Тернопільського району.

– Я тричі мав зустрічі з керівництвом СЕ «Борднетце-Україна». У їхніх планах – розширення підприємства. І якщо на перших порах вони розглядали для цих цілей територію комбайнового заводу, то під час нашої останньої зустрічі зупинилися на Байківських землях. Є попередня домовленість, що додатковий модуль ставитиметься в Тернопільському районі. Мало того, що вони хочуть розширятися, вони хочуть там зробити митний термінал, адже їх продукція пов’язана з експортом-імпортом. У нас є порозуміння, але ми знаємо, що їхні власники – німці і японці, а кінцеве рішення буде прийматися в Західній Європі чи Японії, – зазначив голова РДА.

Щепановський «двійки» не отримав

А між тим, не всім депутатам сподобався звіт голови Тернопільської РДА, особливо з середовища опозиціонерів. Зокрема, «бютівець» Іван Крисак дорікнув Віктору Щепановському, що той звітує про високі показники (кращі в області), але не зважає на те, що якби з району викинутиСЕ «Борднетце-Україна», то в цілому район виглядав би доволі сіреньким. «Свободівський» заступник голови райради Роман Наконечний допитувався у керівника району, чому на ввіреній останньому території не проводяться роботи щодо покращення спортивної інфраструктури, позаяк Україна цьогоріч прийматиме Євро-2012. А голова фракції ВО «Свобода» Богдан Лихий звинуватив Щепановського у тому, що в районі за рік стало працювати на 80 підприємств малого бізнесу менше, на 400 робочих місць створено менше, та що в районі житло будуть виключно багатії (площа 192 індивідуальних будинків, які здано в експлуатацію минулоріч, мають загальну площу 64 376 кв. м, відповідно в середньому один будинок займає площу понад 335 кв. м). Висловивши свої докори голові ТРДА, «свободівці» та «бютівці» запропонували визнати роботу голови незадовільною. Але їх пропозиція не набрала більшості (19 голосів). Натомість 49 депутатів прийняли звіт до відома, тим самим продовжили безтурботне життя Віктора Васильовича ще на рік, пише “Номер один”      

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.