Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тротуари провалюються…

Продовжуємо тему анонсованих заміток про благоустрій і житлово-комунальне господарство обласного центру (початок і для чого ми започаткували цю акцію, читайте тут).

 Пригадуєте, як ВО «Свобода» і Сергій Надал, йдучи на вибори 2010 року, обіцяли зробити в центральній частині Тернополя тротуари з підігрівом? Напевне, так. Звісно, якщо хтось реально повірив в ці обіцянки, то це його, як то кажуть, проблеми. А от редакція «Тернопілського тижня» вірила в це десь на такому самому рівні, як і в передвиборчі плани Романа Заставного збудувати ГЕС на ставі. Ми, журналісти, знаємо в силу своєї роботи, що «обіцянки роздавати, то не мішки тягати». Просто чи не щодня спілкуємося з політиками та чиновниками, слухаємо і фіксуємо їхні обіцянки і плани, а тому й трохи більше від пересічних мешканців поінформованіші в плані «виконання клятв» більшістю політиків.

Та достатньо публіцистики, а повернімося до реалій. Тернополяни знають, що тротуари в місті вже давно становлять неабияку небезпеку – адже вони час від часу провалюються. І це факт! Звичайно, не можна сказати, що це є недоглядом міської влади останніх років чи навіть десятиліть. Місцеві історики та краєзнавці вже давно застерігають, що так сталося історично, що центральні вулиці Тернополя фактично знаходяться над недослідженими підземеллями і пустотами. Вони б’ють на сполох роками, ЗМІ чи не щороку показують відеосюжети чи пишуть про провали на тротуарах і … А нічого! Провалля відгороджують на декілька днів, згодом засипають так-сяк і чекають наступного трафунку, сподіваючись, що ніхто не постраждає …

  

Зійшов сніг і ця проблема знову нагадує про себе. Навіть на «найцентральніших» вулицях міста. Ось фотофакт, який зафіксував тільки метрів двадцять вулиці Йосипа Сліпого –  на відстані кількох кроків поблизу бару «Майдан» загрозливо зяє осіла бруківка. Міська влада, ЖЕК чи хтось інший дасть гарантію, що завтра там не постраждають люди? А це тільки, нагадаємо, невеликий відрізок тротуару однієї вулиці?

Далі буде …

Олекса Ярич

Коментарі  

 
+4 #2 Василь 01.04.2011 17:24
Тай скидати не треба, просто прогуляйтесь по місту і все побачете самі...

В цетрі міста на клумбах розсипано пісок і сіль, якими посипали площу зимою... Квітів там вже не буде...
А на площі через ту сіль бруківка кришитись почала...
Цитувати
 
 
+7 #1 читач 31.03.2011 23:33
п... ми живемо в супер-пупер місті, я вам ще скину, редакція, з десяток схожих фотографій
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.