Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З 15 листопада по 31 грудня минулого року в дитячі садочки міста Тернополя молоко постачало ТОВ «ТД «Універсальний». Тендер з цього питання відбувся ще 4 листопада 2011 року. Замовником торгів виступало Управління освіти і науки Тернопільської міської ради. В результаті торгів для дошкільних навчальних закладів закуплено молоко (30 тисяч літрів) та молоко йодоване (30 тисяч 740 літрів).

Запровадження тендерів мало на меті здешевити товари та послуги, які оплачують за бюджетні кошти. Однак, чиновницькі ділки вже добре навчились купувати необхідне за значно вищими за ринкові цінами. Не став виключенням і даний випадок із молоком для тернопільських дітей.

Як не дивно, фірма, яка виграла тендер, дотична до депутата Тернопільської міської ради, з якого так і не вийшов заступник міського голови.

За 60 тисяч 740 літрів молока фірмі депутата заплатили 422 тисячі 939 гривень. Тобто, 1 літр молока завартував 6,96 гривень. Здавалось, звичайна ціна, за яку можна продукт придбати в пересічному магазину. Та тільки, якби молоко купувати не у перекупщика, а у виробника, бюджет тільки б виграв.

Для прикладу, в Тернополі успішно функціонує молокозавод. Можливо саме там депутат-перекупщик купував молоко, яке пізніше продавав в дитячі садки. Так от, літр необхідного для дітей продукту на заводі вартує в середньому 6,42 гривні. Різниця на одному літрі складає 54 копійки. В сумі, за 60 тисяч 740 літрів молока з бюджету переплачено аж 32 тисячі 799 гривень. І все це без будь-яких зайвих затрат для підприємця. Скоріш за все, фірма депутата ще й працює на єдиному податку, тобто, всі виручені кошти осіли в кишені.

В той же час, працівники дитячих садочків масово «відпочивали» за власний рахунок через брак тих же бюджетних грошей.

Доречно зауважити, що сільські трудяги, які надриваються заради утримання корови, здають молоко приблизно по 2 гривні за літр. Така ціна є більше як втричі нижчою за витрачену з бюджету.

Після таких закупівель за бюджетні гроші стає зрозуміло, навіщо окремі люди «поневіряються» по різних політичних партіях заради депутатського мандату. Звичайно ж для процвітання бізнесу,пише Інфопростір..

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.