Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Дотепна “качка” про міського голову Тернополя Сергія Надала, що з’явилася вчора в одному з Інтернет-видань, швидко розлетілася просторами всесвітньої павутини. Відтак, значна частина українців дізналися про те, що мера Тернополя нібито обікрали у маршрутці.

Це повідомлення з’явилося на сайті  UaReview з посиланням на “Нову Тернопільську газету”. Незабаром його передрукували досить відомі та авторитетні інтернет-видання, зокрема Коментарі, Обозреватель, Левый берег, Цензор.Нет. А відтак, інформацію почали активно обговорювати читачі у коментарях та на форумах.

Далі – текст сенсаційної новини.

“Сергій Надал вже не хоче бути близьким до народу” – саме під таким заголовком 13 березня вийшла стаття у “Новій тернопільській газеті”. За повідомленням
видання, у міського голови Тернополя викрали гаманець під час проїзду в громадському транспорті.

“Ми хочемо рівнятись на Європу, правильно? – коментує ситуацію Сергій Надал, – і люди часто закидають політикам те, що вони далекі від народу. Кажуть, гляньте на західних політиків – та вони на велосипедах на роботу їдуть! От і я вирішив стати близьким до народу – поїздити в громадському транспорті як звичайний житель Тернополя. Навіть два дні не поїздив – обікрали!”

У викраденому гаманці було близько 8 тисяч гривень, “образок із зображенням матері Божої”, картка на 10-и відсоткову знижку від перукарні “Світ зачіски”, візитна картка Олега Тягнибока (Сергій Надал є членом ВО “Свобода”- UaReview) та посвідчення міського голови міста Тернополя, повідомляє управління МВС у Тернопільській області, посилаючись на заяву Надала. За фактом викрадення порушено карну справу.

Нагадаємо, посвідчення міського голови дає право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті”.

Звичайно, на перший погляд, інформація справляє враження правдоподібної. Особливо для мешканців інших міст, котрі в житті не бачили Сергія Надала і навіть не здогадуються, що йому навряд чи потрібна знижка у перукарні.

Втім, повідомлення виявилося цілковитою “дезою”. Насправді нічого подібного “Нова Тернопільська газета” не друкувала.

Не виключено, що така оригінальна “деза” має на меті відволікти увагу громадськості від справжніх скандалів, пов’язаних депутатським корпусом та діяльністю мерії. Крім того, це хороша нагода підірвати довіру до інформації з Інтернет-видань. Мовляв, якщо надрукували цю “дезу” значить інша інформація може бути “дезою”. Наприклад, про інцидент на радіо “Ера” чи затримання депутата.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.