Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільським перевізникам можуть заборонити вивозити сміття наМалашівське сміттєзвалище. Приватне підприємство «Катруб» подало скаргу до Державної екологічної інспекції на незаконні, на їхню думку, дії з боку міської ради. Нагадаємо, у цього перевізника, котрий раніше обслуговував значну частину міста, відібрали право збирати побутові відходи. Ті ж фірми, які вивозять сміття з Тернополя сьогодні, виявляється, займаються цим незаконно.

– Приватне підприємство «Катруб» звертає увагу, що міська рада могла визначати перевізників, у відповідності до Закону України «Про відходи», тільки на конкурсних засадах, – пояснює заступник начальника Державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц.

Відтак, з 29 лютого по 3 березня була проведена позапланова перевірка. Порушення таки були виявлені. Крім того, що перевізники дійсно не мають права вивозити сміття без проведення конкурсу, міська рада не мала права давати дозвіл на використання Малашівського полігону.

Межі повноважень Тернопільської міської ради – це межі населеного пункту. А вони приймають рішення, щоб видаляти відходи на території Малашівської сільської ради Зборівського району. Це рішення йде всупереч чинному законодавству. Малашівське сміттєзвалище вже переведено до земель запасу Малашівської сільської ради. Тобто, землі, які не використовуються,зауважує Едуард Ференц.

Наразі усі акти перевірок знаходяться в Державній екологічній інспекції. Однак подальша доля сумнозвісного сміттєзвалища майже вирішена.

На даний час готується рішення про тимчасову заборону перевезення, видалення твердих побутових відходів на території Малашівецької сільської ради на землях запасу, повідомивЕдуард Ференц.

Після остаточного прийняття даного рішення обласна екологічна інспекція зможе штрафувати і Тернопільську міську раду, і перевізників за незаконне використання Малашівського полігону.

Коментарі  

 
+1 #2 Вася 21.03.2012 15:14
А де тих 2 млн. грн., які облрада виділила ще 2 роки назад на сміттєсортуваль ну лінію, яку нібито вже й зразу закупили, а після місцевих виборів зразу і забули?
Цитувати
 
 
-1 #1 Федя 16.03.2012 22:39
зато Надал збудує завод
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.