Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Перед новим 2012 роком, 20 грудня, в Тернополі сталася жахлива подія – черепно-мозкову травму отримав депутат Тернопільської міської ради із фракції ВО «Свобода» Олег Напора. На щастя, зараз пан Олег вдома, його здоровя поступово відновлюється. Але неезважаючи на те, що з тих пір пройшло три місяці, однак безпосередніх виконавців і замовників того злочину і досі не знайдено. Редактор газети “Номер один” Віталій Попович поговорив з Олегом Напорою на цю тему

– Одразу начальник тернопільські міліції А. Матрифайло озвучив чотири версії подій, які того вечора могли з вами відбутися. Перша з яких – злочин могли вчинити з хуліганських спонукань.

– Версія – не витримує критики. За 30 секунд чи одну хвилину пограбувати людину досить складно. З огляду на те, що це прохідне місце і був час пік (дітей батьки забирали з садочка і чимало люду йде з роботи на автовокзал), у це дуже важко повірити. Грабунок я виключаю, адже ні гаманець з грішми, ні телефони зловмисники не забрали. Очевидно, не такий вони мали намір.

– Друга версія – злочин міг бути пов’язаний із підприємницькою діяльністю.

– В бізнесі ніколи не мав і не маю конфліктів. Навпаки, мене завжди просили залагоджувати конфліктні ситуації. Тому говорити, що я міг би мати конфлікт у бізнесі, було б не правильно.

– Третя версія – потерпілий міг отримати тілесні ушкодження із власної необережності.

– Мені важко зрозуміти, чим керувався головний міліціянт обласного центру, коли говорив подібні речі. Виходить, мені потрібно було розігнатися, зігнути голову, вдаритися об один бордюр, встати, вдаритися в інший бік, потім задерти голову і впасти третій раз. Це смішно. Можливо, правоохоронці не мали наміру відкривати кримінальну справу і тому шукали зачіпок, як ось та, мовляв, є запах – значить він був п’яний. Хоча те, що я практично алкоголю не вживаю, але етиловим спиртом промивав рани, нікого, очевидно, не цікавило.

– Виходить, події того вечора пов’язані з вашою діяльністю як депутата і голови комунальної комісії…

– Не відкидаю цього. Депутатська діяльність пов’язана з постійними конфліктами, адже задовольнити бажання всіх неможливо. Скільки людей – стільки думок. Скажімо, в комісії по деяких питаннях важко було знайти консенсус. Але мені складно це назвати конфліктами, це скоріше конструктивні суперечки.

– За місяць-два до випадку з вашим побиттям чи були якісь спірні питання, скажімо, на тій же депутатській комісії, які стосувалися великого бізнесу чи великих грошей?

– У тому то й справа, що таких питань не було. Окрім того, більшість питань розглядаються колегіально і від думки одного депутата, нехай навіть голови комісії, залежить дуже мало. Не буду сперечатися, завжди є бізнесові і небізнесові структури, які хочуть щось «відірвати» в міської громади. Зрозуміло, фракція ВО «Свобода» та комісія, яку я очолюю, намагаються не допускати таких речей, відповідно комусь це може не подобатись, але вибрати одного депутата з 60-ти і вказати, що це він у всьому винен – безглуздо. Хоча зараз «дикий» час, і буває, що дехто з глузду з’їжджає, вважаючи, що розв’язати його проблему можна, давши комусь по голові.

– А чи не могли спровокувати ті події результати конкурсної комісії з оренди комунального майна. Зокрема, щодо колишнього магазину «Янтар» у центрі міста? Мовляв, ти мав комусь підіграти, щоб він переміг, а цього не сталося…

– Це повна нісенітниця. Щодо магазину «Янтар», то мені як рядовому члену конкурсної комісії абсолютно немає значення, хто з орендарів там буде, аби більшу ціну поставити. Так само порахували й інші члени комісії, в тому числі і голова В. Камінський, який є членом виконкому. Інше питання, що згодом переможцем конкурсу на виконкомі визнали інший суб’єкт господарювання, але у виконком я не входжу, тому винити мене в тому не варто. Конфлікт може бути, коли депутат робить звернення, запити, коли він чітко формує свою позицію. У даному випадку я навіть не встиг вивчити проблему і сформувати свою позицію.

– Як одна з версій, яка ходила коридорами влади, було те, що оскільки заступник мера В. Камінський був неодноразово помічений, м’яко кажучи, в кількох неприємних ситуаціях, відповідно деякі партійці піднімали питання його заміни і пропонувалася саме кандидатура Олега Напори…

– Проміняти місце заступника директора великої корпорації з непоганою зарплатою і хорошим кар’єрним ростом заради роботи в муніципальній структурі наміру не мав. Я член партії «Свобода», і якби в мене було бажання працювати в міській раді, то про це я б озвучував до виборів. Натомість я вирішив, що більше користі з мене буде, коли працюватиму в депутатському корпусі та як член комісії з використання комунального майна.

– Чи є якісь обнадійливі повідомлення від міліції, що зловмисників вдасться знайти?

– Важко щось говорити з цього приводу. Я більше чую про цю справу від мешканців, ніж від правоохоронців. Це мій округ, я там виріс, багато знайомих і друзів там мешкає, і мені прикро й образливо чути, коли хтось із мешканців телефонує і каже, що, мовляв, приходив хлопчина з міліції і запитував, чи нічого не бачили з подій того вечора, роблячи при цьому висновки, що я був п’яний і впав сам. Люди самі мене знають, тому і їм дивно про таке чути, до того ж я молодий та не обділений здоров’ям, тому не маю такої звички падати. Але Бог їм суддя…

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.