Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З 1 по 30 квітня на території держави та нашої області буде проходити місячник добровільної здачі зброї. Ціль операції – протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактика злочинів з їх використанням, а також проведення добровільної здачі зброї, яка не зареєстрована в органах внутрішніх справ.

Як свідчить статистика, чимало громадян продовжує легковажити і переховує небезпечні іграшки у сховках. Тернопільські міліціонери з початку року вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, понад 700 боєприпасів та майже півтора кілограми вибухівки. За вказаними фактами порушено три десятка кримінальних справ та 11 жителів області притягнуто до адміністративної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Також, цьогоріч працівники міліції вилучили 38 одиниць зброї, яка незаконно зберігалась в родичів померлих власників зброї. Згідно діючого законодавства, зброю покійних власників родичі повинні протягом п’ятиденного терміну здати в органи внутрішніх справ на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування майна.

Зрозуміло, це лише частина того, що приховано від стороннього ока. Саме примусове вилучення гарантувало до певної міри зменшення кількості важких злочинів, скоєних із зброєю. Необлікований смертоносний товар, як правило несе небезпеку для людей та їх горе-власників. Щорічно жителі області внаслідок необережного поводження із незареєстрованою зброєю наносять собі або оточуючим вогнепальні поранення.

 Отож, зважте на власну безпеку і безпеку інших людей. Подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Згідно закону – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі до п’яти років. Однак, добровільна здача зброї звільняє від будь-якої (кримінальної чи адміністративної) відповідальності. Тому радимо скористатись наданою можливістю.

З питань здачі небезпечних іграшок, а також придбання чи реєстрації зброї, спецзасобів звертайтеся у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання.   Детальнішу інформацію можна отримати в обласному управлінні внутрішніх справ за номерами телефонів у Тернополі: 27-13-11 та 27-13-96.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.