Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тепер голова ТОДА радить зайнятися садівництвом.

«Сьогодні нам варто розвивати садівництво в області, - зазначив керівник області Валентин Хоптян, перебуваючи в Борівському районі. –  Облаштування нових садів створить робочі місця на селі, люди матимуть змогу отримувати достойну зарплату».

Голова ОДА наголосив, що з обласного бюджету будуть виділені відповідні кошти на розвиток садівництва в області.

«В кожному районі має бути виділено хоча б по 100 тисяч гривень на розвиток садівництва, -- сказав Валентин Хоптян. – А з обласного бюджету ми постараємося виділити мільйон гривень».

Нагадав пан Хоптяні прооблаштування ягідників на Тернопільщині,адже у нас в області є сприятливі умови для вирощування полуниць, смородини, малини: «Сьогодні діє державна програма щодо стовідсоткового повернення коштів тим особам, які займатимуться садівництвом та ягідництвом, тому я не бачу перепон, щоб розвивати ці галузі в нашому регіоні».

Під час наради, керівник області наголосив на необхідності насадження плодових дерев та кущів в області, облаштування для складських приміщень та холодильників для їх зберігання, а також на прийнятті районних програм щодо розвитку садівництва та ягідництва в регіоні.

«Розвиток цих галузей на Тернопіллі дасть можливість створити нові робочі місця на селі, отримати яблука та груші власного виробництва та експортувати дану продукцію за кордон, - сказав Валентин Хоптян. – Уже цього року у Бучацькому та Підволочиському районах буде закладено по 25 гектарів садів, а бізнес планом передбачено, що один сад займатиме площу близько 250 гектарів».

Голова ОДА доручив щоб до кінця тижня в кожному районі була сформована програма розвитку садівництва та ягідництва в області.

«Паралельно нам варто подумати й про переробку фруктів та ягід, - заявив Валентин Хоптян. – Знову ж таки мають бути побудовані сучасні склади і холодильники для зберігання продукції у належних умовах»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.