Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хто «крутіший» - Надал чи Стемковський?

Як «ТТ» й обіцяв, ми спробували проаналізувати та прояснити ситуацію, яка склалася навколо того, хто прибиратиме вулиці в обласному центрі. Адже не секрет, що часто влада, намагаючись пролобіювати певні вигідні для окремих осіб питання, тимчасово «заминає» його, якщо це стало надбанням ЗМІ і отримало чималий резонанс у суспільстві. А згодом, коли гамір навколо таких питань стихає, все повертається, так би мовити, у русло, вигідне саме для наближених до влади людей.

Магазин "Янтар", що в самому центрі Тернополя, свого часу став предметом неузгодженості в діях між конкурсною комісією та виконавчим комітетом міської ради, який, до речі, ту комісію і створив (Лист, який отримали редакції тернопільських сайтів, опублікують не всі…). Тоді виконком під головуванням міського голови С.Надала відверто знехтував рішенням комісії та оголосив переможцем конкурсу на оренду "Янтаря" зовсім іншого учасника, а не того, якого визнала комісія.

Схожа ситуація може повторитися і з тендером на прибирання міста. Як ми повідомляли раніше, найімовірніше прибирати Тернопіль мала фірма "Руфусів" з Луцька (Прибирати вулиці у Тернополі, вдумайтеся, найвірогідніше, буде фірма з Луцька?). Це опосередковано підтвердив і міський голова С.Надал, хоча звідки в нього така інформація, поки тендер не відбувся і конверти з пропозиціями не відкривалися, питання швидше до правоохоронців.

Проте, згодом луцьких підприємців таки витіснили з тернопільського ринку і переможцем торгів тендерна комісія визнала КП "Міська шляхово-експлуатаційна дільниця" (Колегам з сайтів «За Збручем» і «Погляд» - дякуємо не тільки ми, а й десятки тернополян). 

Чому посадовці, які на 100 відсотків залежать від міського голови та його першого заступника В.Стемковського, який і лобіював інтереси фірми "Руфусів", оскільки сам є з Луцька, пішли проти волі вищого керівництва, для нас поки що залишається загадкою.

Ми прогнозуємо 2 варіанти:

Перший: посилюється спротив комунальників діям В.Стемковсього, який з них відверто знущається, не пропонуючи жодних бонусів чи преференцій взамін (За вояж до Польщі заступника Надала і «обраних» журналістів платили …).

Другий: члени тендерної комісії відмовились іти на порушення законодавства. Наші джерела в міській раді кажуть, що здешевлення вартості послуг луцької фірми відбулося через те, що вони порушили методику обчислення послуг та не врахували місяці, які вже пройшли (січень-лютий цього року).

Чи залишиться КП "МШЕД" виконавцем послуг з прибирання Тернополя - дізнаємось вже найближчим часом. Дивує те, що міський голова, який мав би дбати про розвиток та прибутковість підприємств, що належать громаді міста, свідомо нищить (принаймні, все так виглядає, про що кулуарно й говорять у Тернопільській міській раді) комунальне підприємство на догоду забаганкам свого заступника. До речі, ми прогнозуємо, що В.Стемковський залишатиметься на своїй посаді лише до тих пір, поки С.Надал не дізнається, що в окремих випадках пропорція «отриманих коштів» розприділяється за принципом 75 на 25, в користь, звичайно, пана Стемковського.

А поки що для тернопільського підприємства залишається тільки один ризик: повторення "янтарного" сценарію.

"Тернопільський тиждень"

 

Коментарі  

 
-3 #4 Павло 27.03.2012 10:43
тендер - це не конкурс. тому будьте спокійними: прибирати будуть тернопільські!
Цитувати
 
 
+4 #3 Антон 26.03.2012 14:25
нєа, так як по Янтару не буде, бо там замішані були і бандюки, а мер і його заступник інтилигентні люди, добазаряться полюбовно...
Цитувати
 
 
+5 #2 читач 26.03.2012 14:19
я не думаю, щоб надал зі стемковським пішли на такий крок, як з янтарем, бо в результаті того випадку всі памятають, що в розбірках псотраждав депутат один, хоч це і заперечують
Цитувати
 
 
+6 #1 патріот 26.03.2012 12:21
Стемковський хитріший. має свою долю і з неї повністю користає. а Надал хоче збирати зі всіх, і тому не може проконтролювати Владіка
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.