Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За традицією, яка існує в Тернополі з 1997 року, в місті проведуть двомісячник благоустрою. Триватиме він з 2 квітня по 31 травня.

За цей період міська рада планує повністю очистити і подекуди озеленити місто.

Цього року замість однієї загальноміської проведуть дві толоки. Одну з них перед Великодніми святами – 6 квітня, іншу 21 квітня – на День довкілля.

Родзинкою передсвяткової толоки буде висадження алеї міського голови в парку Національного відродження. Для цього закупили сто дерев райської яблуні, які висаджуватимуть від літака вниз по алеї.

Біля шкіл та дитячих майданчиків в основному висаджуватимуть хвойні дерева, оскільки вони не створюють сміття, знезаражують територію і є завжди зеленими.

Ноу-хау для Тернополя буде висаджування дерев в лунки придорожніх пеньків. Для цього, за словами начальника відділу благоустрою та екології Олега Соколовського, уже замовили спеціальний бур.

«Така технологія дасть можливість позбутися пеньків від старих зрізаних дерев і виростити на їх місці молоді дерева. Придорожній пеньків у місті на сьогоднішній день є 32. Викорчувати їх неможливо, оскільки коріння може пошкодити все довкола, - зазначив Олег Соколовський. - Цього року за дорученням міського голови закуповуватимемо дерева не тонкі, а більш товсті, висотою до двох метрів. Тому що тонкі деревця викопують, ламають, нищать. Викопуючи більш зріле дерево, тернополяни повинні пам’ятати, що воно не приживеться, оскільки в ньому пошкоджуються вусики, завдяки яким воно росте.»

У планах міськради і очистка парку «Загребелля». Наразі розписані усі сектори парку і все сміття, яке залишається там в основному після відпочиваючих, з нього вивезуть.

Під час благоустрою не оминуть і цвинтарі. Крім вивезення сміття, тут планують встановити біотуалети та підвести воду. Тернополян закликають вчасно прибирати могили, аби комунальники могли одночасно з прибиранням проходів вивезти сміття, яке назгортають люди.

Прибудинкові території, дорожньо-шляхова мережа, ремонти сходових кліток, очищення підвалів, заміна кабін ліфтів, ремонт дитячих майданчиків, спортивних господарських майданчиків та споруд, висадка зелених насаджень – все це входить у перелік робіт, запланованих міськрадою на час Двомісячника благоустрою. Де є нагальна проблема в ремонтах у будинках – просять повідомляти на службу 1580 або в управління ЖКГ.

За словами міського голови, якщо дозволятиме погода, згідно затвердженого графіка проведуть і ямковий та поточний ремонт доріг.

У план очистки та відновлення включені також стадіони «Текстерно» та комбайнового заводу. Останній переданий на баланс ФК «Тернопіль». Невдовзі розпочнуться роботи з його відновлення.

Загалом до толок залучатимуть не лише комунальні служби, а й підприємців та підприємства, які обслуговують об’єкти комунальної власності міста.

За попередніми підрахунками участь у прибиранні міста візьмуть приблизно 5 тисяч людей.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.