Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі шукають прийомні сім’ї. За словами начальника служби у справах неповнолітніх міської ради Олега Марушія, таке виховання визнали найпріоритетнішим для дітей без батьківського піклування. У 2011-му році в обласному центрі зареєстрували три нові прийомні сім’ї.

Сьогодні в місті є вже 6 сімей, які виховують не менше 7 дітей. Проте чимало неповнолітніх залишається в інтернатах. Лише минулого року в Тернополі виявили 28 дітей з неблагополучних сімей. 10 із них довелося влаштувати в сиротинці. Тому потреба в опікунах все ж є. Тим паче, що державна допомога тим, хто виховує сиріт, зараз достатня, – зазначають у профільній службі міста.

Олег Марушій: «На виховання дитини, яка залишилася без батьківського піклування, сім’я опікунів отримує в межах 2000 гривень на її утримання. І якщо вона навчається, то в межах 1000 – 1300 гривень нараховується стипендія. Ця державна допомога виплачується з моменту встановлення їм статусу».

Високий показник у Тернополі й усиновлень. У 2011-му, повідомив Олег Марушій, 10 дітей забрали українські сім’ї, одну – італійці. Як свідчить статистика, іноземці частіше всиновлюють хворих дітей, аніж наші співвітчизники. За перебуванням неповнолітніх у прийомних сім’ях стежить Департамент по всиновленню та спеціально створена система «Діти». У цьому банку даних – інформація про всіх тернопільських сиріт і дітей, позбавлених батьківських прав, повідомляє ІНТБ

Олег Марушій: «У нас діє єдина автономна система «Діти». І в нас у цілому на обліку знаходиться 176 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківських прав. Із них лише 23 дитини є сиротами. 153 дітей – це діти, позбавлені батьківського піклування».

Ще один банк даних створили у квартирному відділі Тернопільської міськради. В єдиному житловому реєстрі – імена тих, хто стоїть у черзі на житло. За невеликий термін функціонування списку туди внесли вже 3-х неповнолітніх без батьківського піклування. Крім житла, дітям-сиротам забезпечують і оздоровлення, розповідає Олег Марушій. Відпочиває і набирається сил молодь у відомих таборах «Артек» і «Молода Гвардія».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.