Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині закінчуються необхідні для планових щеплень вакцини.

На складі Тернопільської обласної санітарно-епідеміологічної станції - пусто. Кажуть - всі вакцини роздали медичним закладам, а нові не надходять. Щорічна потреба у вакцині на Тернопільщині складає 16 мільйонів гривень. Сума виділяється з держбюджету, проте ось уже другий рік наша область не отримує навіть третю частину імуно-біологічних препаратів. У Тернопільській міській дитячій поліклініці вакцини для проведення профілактичних щеплень поки що достатньо. Єдине, що у дефіциті - пентаксин - вакцина, що використовується для щеплення дітей трьох-чотирьох місяців проти дифтерії, правця, кашлюку та гемофільної інфекції.

Біля кабінету профілактичних щеплень Тернопільської міської дитячої поліклініки черга - невелика. Кожного дня вакцинацію тут проходить 20-30 дітей. Найбільший наплив після обіду.

Вакцин поки що не бракує, а на дефіцитний пентаксин у поліклініці сподіваються найближчим часом.

Туберкуліну, якого минулого року бракувало, зараз достатньо, а найближчим часом планують замовити нову партію.

Володимир КУЧМА,заступник головного лікаря з поліклінічної роботи Тернопільської міської дитячої поліклініки:«Треба сказати, що міська влада виділила, заложила в бюджет 100 тисяч для закупки туберкуліну для проведення туберкулінової діагностики дітям від 0 до 14 років. На сьогоднішній день ми на 40 тисяч гривень вже закупили туберкуліну, маємо ще 2,5 тисячі, але плануємо ще десь на середину квітня будемо замовляти туберкулін, який виробляється в Харкові».

Проблема полягає не в поганому забезпеченні вакцинами, каже Володимир Кучма. Батьки нерідко відмовляються робити дітям профілактичні щеплення і тим самим шкодять їх здоров'ю, адже тоді у дитини не виробляється імунітет до хвороб. А от у обласній санепідстанції проблемою з вакцинами занепокоєні, адже склад для їхнього зберігання пустує, а коли імуно-біологічні препарати потраплять на Тернопільщину – невідомо, - повідомляє ТВ 4

Марія ПАВЕЛЬЄВА, лікар-епідеміолог Тернопільської обласної СЕС:

«Забезпечення надзвичайно негативне - воно впливає на стан іммунітету наших дітей. Відповідно, не проводиться щеплення і неімунні діти, які не будуть мати захисту стане їх набагато більше, що може призвести до росту інфекційної захворюваності»

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.