Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні у міськрайонному суді слухали справу за позовом мешканців вулиці Сагайдачного до Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, на одній із сесій було прийнято рішення про передачу земельної ділянки на вулиці Сагайдачного, 6а, що в центрі Тернополя, будівельній компанії «Креатор Буд». На місці колишнього кафе «Женя-Женічка» хочуть збудувати п’ятиквартирний житловий будинок. Мешканці ж прилеглих будинків категорично виступають проти цього будівництва. Обурені діями міської ради мешканці подали до суду. Вони вимагали скасувати рішення сесії. Оскільки вбачають загрозу для власних помешкань.

– Багато будинків є досить старими і є побоювання, що вони просто не витримають ще одного будівництва по сусідству. Друга з причин, це те, що будується усього п’ять квартир і, на мою особисту думку, ці квартири будуть належати досить заможним людям. І довколишня територія, яка там зараз є, буде загородженою. А оці обіцянки, що де дитячий майданчик стоїть, там він і буде, це просто замилювання очей, – вважає жителька будинку на вулиці Сагайдачного, 6 Роксолана Яцун.

Натомість, адвокат міської ради у суді Оксана Михальчук запевняє, що обвинувачення жителів є безпідставними.

– Вважаю, що рішення сесій прийняті у відповідності до компетенції, в межах чинного законодавства. Вважаю, що позовна заява мешканцями була подана через їхню суб’єктивну думку. Жодних документів ними не було надано, які б засвідчували порушення якимось чином їхніх прав та законних інтересів при прийнятті рішень сесій, – пояснила захисниця.

Подальшу долю будівництва на місці «Жені Женічки» вирішували сьогодні близько двох годин, - пише ЗЗ. Головуюча у справі суддя Ірина Тиха прийняла рішення позов позивачів відхилити. Чи будуть мешканці вулиці Сагайдачного його оскаржувати поки невідомо.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.