Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Наші вітання Олегу Удичу і всім пластунам краю.

Нарешті зявилася нагода написати про тернополянина, якого недруги сайту  "Тернопільський тиждень" вперто «записують» у співвласника, чи, точніше,  в співтворця нашого порталу. Мусимо визнати з цього приводу, що ми були б і раді, щоб так було, оскільки вважаємо пана Олега патріотом Тернополя, креативним журналістом і просто творчою людиною. Але, на жаль, для ТТ, він не є нашим навіть просто автором в силу своєї зайнятості. Але достатньо «славити» пана Удича, а краще надамо слово нашим колегам з сайту «Погляд», які розповіли про колишнього керівника Тернопільської міськради речі, не вельми відомі широкому загалу.

18-21 квітня, в рамках святкування 100-ліття Пласту в Україні, у Тернополі пройдуть Дні Першої Пластової Присяги.

З такої ювілейної нагоди «Погляд» цікавився у пластунів «старої закалки», чи пам’ятають вони, як святкували день народження організації раніше, чим запам’яталося їм їхнє заприсяження, яким був Пласт колись і чи сильно змінився тепер.

Олег Удич є пластуном з 1990 року.

- Перший станичний табір Тернополя називався «Лисоня» і відбувася на хуторі Базниківка (Бережанщина) в 1991 році. На свято Покрови того ж року, на горі Лисоня, вперше декілька тернопільських пластунів склали пластову присягу. Ось таке щастя мав змогу мати і я – був одним із перших у Тернополі заприсяжених.

Колишній прес-секретар міської ради Олег Удич пригадує, що все відбувалося вночі, учасникам створили певну атмосферу, все було дуже урочисто, провели спеціальний пластовий ритуал з присяганням на державному прапорі. Якихось емоцій, пов’язаних з переживанням чи страхом у нього не було, оскільки пластовий церемоніал манив своєю загадковістю, бо відрізнявся від всього іншого мирського життя.

Олег зізнався, що багатьох деталей присягання уже добре не пам’ятає.

- Минуло дуже багато років. Часи дуже сильно змінилися, багато людей відійшло з того часу, кожного разу голова наповнюється новими емоціями…

Довідка «Погляду»

Пластова присяга - це добровільна, зазвичай прилюдна і урочиста заява, якою пластун зобов’язується безумовно та невідклично дотримуватися Пластового Закону та Трьох Головних Обов`язків, працювати на користь Пласту та українського суспільства, а також не зробити якогось злого діла, хоч би які труднощі чи небезпеки довелося б поборювати. Автором тексту скаутської присяги є британець Роберт Бейден-Поуел. В Пласті сучасний текст Присяги запровадили наприкінці 1940 років. Текст присяги: “Присягаю своєю честю, що робитиму все, що в моїх силах, щоб бути вірним Богові і Україні, допомагати іншим, жити за Пластовим Законом і слухатись пластового проводу”.

До слова, про героя цієї публікації ТТ писав ще рік тому в статті Олег Удич: "Тернополяни обрали "інший ресторан...”

"Тернопільський тиждень"

 

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.