Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Будівельник Ігор Гуда і його «Креатор-Буд»: послідовник Щепановського чи нова будівельна мафія?

Ігор Гуда Тернопіль Креаторбуд

Молодий тернопільський будівельник Ігор Гуда виник нізвідки декілька років тому. Вперше засвітився широкій масі як кандидат на виборах міського голови Тернополя у 2010 році від УНП. Молодий, амбітний, навіть зухвалий… Сьогодні його будівельна фірма «Креатор-буд» не сходить зі шпальт газет, ефірів радіо та телебачення, пропагуючи власні успіхи і темпи будівництва і заявляючи, що вона вже вийшла у лідери по обсягах зданого житла. Точно так само до появи Гуди у когорті будівельників Тернополя кричав про свої успіхи сумнозвісний Зеновій Щепановський, який через свої афери сьогодні сидить у СІЗО і оголошений банкрутом і через якого сотні людей залишилися без житла і без грошей.

Крок перший: стартовий капітал

Ігор Гуда заснував свою будівельну фірму на гроші дружини, котрі та отримала у спадок з-за кордону від своєї родини. Все для початку складалося добре: стартовий капітал вражав, значною була і підтримка екс-губернатора Тернопілля Михайла Цимбалюка, невістка котрого доводиться рідною сестрою дружині Гуди. Молодий будівельник швидко знайшов мову і з представниками місцевої влади, яку і в колишній і в нинішній каденції «придружив» чималими сумами «спонсорської допомоги». Політична поразка на місцевих виборах аж ніяк не позначилася на діяльності «Креатор-буду», навпаки – розкрутка Гуди на виборах значно підвищила відомість його фірми серед тернополян. І все б нічого, якби амбіції новоявленого олігарха місцевого штибу не затьмарили йому розум…

Перші заворушення навколо «Креатор-буду» почалися на вулиці Протасевича, де Гуда будував свій житловий комплекс «Арго». Тоді жителі навколишніх будинків довго заперечували проти нового «сусідства», але після запевнень Гуди, що за це їм побудують сучасний дитячий майданчик, заспокоїлися. Вдалося підприємливому будівельнику тишком-нишком захапати і землю на Богдана Лепкого, позбавивши тим самим тернополян та їх діток пташиного ринку. Тому шалений спротив жителів вулиці Сагайдачного, у невеличкому дворі яких у самому центрі міста Гуда замахнувся впхати елітний будинок, викликав у нього великий подив. Не очікував власник «Креатор-буду» і того, що обурені його зухвалістю тернополяни подадуть до суду, бо на його «велике прохання» і міська рада, і прокуратура захищали його як могли.

З центру на "Дружбу"

Та не будемо переповідати того, що вже достатньо описанов інтернеті про діяльність Гуди, бо не встигли остаточно розгорітися баталії на Сагайдачного, як виявилося, що паралельно наш герой затіяв ще одну аферу – з незавершеним будівництвом на вулиці Карпенка, 18а, що на масиві «Дружба». Колись давно тоді ще комунальний ЖЕК №1 будував на цьому місці господарський двір для власних потреб. Однак на рівні 65% готовності роботи вщухли. Минув час, ЖЕК приватизували і перетворили на Приватне підприємство «Дружба-Сервіс-Житло-1». А незавершене будівництво Тернопільська міська рада у 2008 році забрала назад у комунальну власність.

Так би й стояти будові, поки у збіднілому міському бюджеті знайшлися б кошти на доведення її до пуття, але раптом на неї поклав око пронирливий директор «Креатор-буду». Здавалося б, що тут такого? Міська рада, відчуживши непотрібний їй об’єкт на аукціоні, могла б отримати за нього чимале поповнення до казни, а занедбане будівництво перетворилося б у чергову окрасу міста. Можливо, так би й сталося, як би міська влада дотримувалася букви закону і дбала про інтереси міста. Але для Гуди зробили виняток.

Насамперед, міська рада похапцем оголошує аукціон з продажу території з незавершеним будівництвом по вул. Карпенка, 18а. Причому робить це ще до того, як депутатська комісія затвердила ціну об’єкта – 1 786 800 гривень. Торік, 27 грудня, відбувся і сам аукціон, на якому Гуді й продали ласий шматок землі (0,2787 га) на «Дружбі» за 1 965 480 гривень. До слова, на території, окрім адміністративного приміщення, розташовані й капітальні гаражі, кожен з яких нині на ринку коштує щонайменше 80 тисяч гривень, але про них в договорі купівлі-продажу – чомусь ані слова.

"Подарунки" від Надала?

Хоча чому – чомусь? Міська рада з самого початку знала, що Гуда зводитиме там житловий будинок, а тому, щоб якомога швидше допомогти молодому будівельнику розпочати роботи, в останні дні грудня виноситься рішення виконкому про знесення гаражів на Карпенка, 18а – нібито як самочинно збудованих. І ніхто з причетних до цієї оборудки можновладців навіть чути не хотів голосу здорового глузду і депутатів, які доводили, що на цьому місці потрібно звести дитячий садок, який там дуже потрібен. Більше того – на сесії міської ради Гуді виділяють… 0,36 га землі замість куплених ним 0,2787 га. Тобто, якщо «Креатор-буд» заплатив по договору по 70 523 гривні за «сотку», то міська рада з якогось дива дарує йому землі ще на більше як півмільйона гривень!!! І це виділення, як і у випадку із вулицею Сагайдачного (там Гуді теж "накинули" 5 безкоштовних "соток") , - без жодного аукціону чи додаткової копійки до бюджету!

А тим часом Ігор Гуда, ловлячи момент безкарності та ейфорії від вигідних оборудок на пару з міською владою, не зупиняється на досягнутому. На Сагайдачного очікуються масштабні судові розбори, на Карпенка – повним ходом йдуть роботи з демонтажу існуючих об’єктів, а наш новоявлений будівельний мафіозі вже поклав око на міський пляж! Так у міській раді знаходяться документи, які зараз готуються на розгляді сесії – про виділення громадянину Гуді Ігорю Богдановичу (фізичній особі!) 0,0844 га землі у Кутківецькому лісі, коло самого пляжу. Як кажуть, хоче там альтанки поставити для відпочинку. Але чи зупиниться Гуда на альтанках, а чи незабаром на місці єдиного міського пляжу постане черговий житловий квартал – цього напевне не знає ніхто. Окрім самого Гуди і тих, хто його активно кришує у міській раді. А тернополяни мовчать. Як мовчали і тоді, коли Щепановський будував житло на самозахоплених землях і розтринькував гроші пайовиків. Знову чекаємо, поки вдарить грім? - застерігає Хай Вей

 

 

 

Коментарі  

 
+2 #10 Иван 05.01.2013 23:07
Да товарищи земля в городском совете нынче печальная тема: там к сожалению налоговая управляет сегодня, Надал - кто прежде всего налоговик в прошлом, начальник "земельного отдела" около центральной почты Кимбляр или Кибляр - аналогично, проведем параллель. И так начнем: Пришел Кибляр в земельный отдел имея три магазинчика и внедорожник Митцубиси Аутлендер 9- сейчас имеет внедорожник Хонду ЦРВ и шесть магазинчиков и ресторан/ ПАРАЛЕЛЬ/ на сколько же увеличился капитал и имущество Надала в соотношении с Кимбляром(если Надал ишел милионером в местный совет то сейтчас будет Миллиардером) ЗАДУМАЙТЕСЬ ТОВАРИЩИ ???
Цитувати
 
 
-2 #9 арік-синок 22.10.2012 19:31
пси гавкають а караван іде
Цитувати
 
 
+4 #8 123 27.09.2012 21:27
якби наші люди не були такими лінивими,як то "моя хата скраю..." та були б ГРОМАДОЮ,то на кожного Лила чи ГУДУ енд міська чи інша рада була б управа.
Цитувати
 
 
-8 #7 казимир 29.04.2012 07:40
товчете воду в ступі, а кому це цікаво, передруковуєте один в одного давні байки-побрехеньки і називаєте себе інформаційним сайтом- смішні!
Цитувати
 
 
+9 #6 Петя 20.04.2012 12:05
До георгія: Знайшли кого порівнювати Гуду і Лила! Зайдіть на сайти Креатора і Тернопільбуду і порівняйте для себе, скільки будинків будує Лило, а скільки Гуда.Нема кому заздрити! В Гуди все лише піар і брак ділянок. А гроші скоро можуть закінчитися, якщо їх роздавати на право і на ліво...Тай люди не довго його будуть терпіти.
Цитувати
 
 
-6 #5 Ракель 20.04.2012 11:36
ну правильно, вибори на носі і заказуха полізла на вуха
Цитувати
 
 
+10 #4 Юрій 19.04.2012 22:05
У Надала команді взагалі нема спеціалістів по землі...Деребанить все підряд...А коли сь то треба буде відповідати...)))Ой Гуда,чує моє серденько що Тебе підставлять....У Свободі нема нічого святого...Одне говорять,по вигоді роблять....Міняти треба владу.....
Цитувати
 
 
+5 #3 георгій 19.04.2012 16:41
а я думаю шо то Лило з зеленої заздрості проти Гуди статтю замовив, неудачник-при...к
Цитувати
 
 
+7 #2 Антон 19.04.2012 13:36
а що тут дивуватися - свого часу Заставному відстьогував Лило, а тепер Надалу Гуда, так і живуть
Цитувати
 
 
+11 #1 Опа-насович 19.04.2012 13:05
ох..ти, от тобі й новий остап
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.