Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

І не тільки наркоманам та алкоголікам.

А й залежним від тютюнопаління, азартних ігор та інших небезпечних пристрастей тепер хочуть допомагати і благодійники.

Наразі допомогу в позбавленні від залежностей пропонують у медичних закладах. Діє у місті також група анонімних алкоголіків, закликають до тверезості священики. Утім, благодійно-християнський центр “Відновлення особистості” вважає, що також може допомогти залежним. Він розпочав свою роботу у нашому місті за підтримки міжнародного благодійного фонду Наталії Потопаєвої, повідомляють «20 хвилин»

“Лікуватимуть” без пігулок

Працювати центр планує і з самими залежними, і з їхніми родинами. Також заклад обіцяє співпрацювати з медичними закладами. Лікарів серед працівників центру немає, із залежними працюватиме психолог. Але головне, як наголошують координатори організації, - можливість безкоштовної тривалої реабілітації.

- Хто матиме можливість заплатити - добре, не має - не проблема. Без допомоги не залишиться ніхто, - запевняє керівник регіонального відділення міжнародного благодійного фонду Наталії Потопаєвої Ігор Таловов. - Основне - повернути людині віру в людські та духовні цінності, в інших та в себе.

Хоча на словах це звучить доволі просто, та позбавити людину залежності й навчити її жити правильно - одне з найважчих завдань, каже пан Таловов.

- Ми пропонуємо допомогу безмедикаментозними методами, - наголошує співрозмовник. - В її основі - віра в Бога, людей, краще майбутнє. Амбулаторну реабілітацію тривалістю до трьох годин щодня, пропонуватимемо людям із нескладними формами залежності. А за межами міста хочемо облаштувати стаціонарні центри, призначені для тих, хто має важчі розлади. Там буде повна ізоляція людини від світу і її середовища. Працювати із залежним у таких випадках доводиться близько року.

Аби повернутися до нормального життя, іноді потрібні кардинальні методи, додає пан Таловов.

- Іноді з людиною треба повестися, як із собакою, - каже він. - Вигнати її з дому. Вказати на нікчемність і непотрібність. Це жорстоко, але дієво. Коли людина бачить, що нікому вона не потрібна і йти їй нікуди - тоді вона готова до змін.

Засновник фонду – “Посольство Боже”

Зауважимо, що фонд Наталії Потопаєвої журналісти загальноукраїнських ЗМІ, зокрема ТСН, пов’язують із церквою “Посольство Боже”. Цю протестантську організацію заснував пастор Сандей Аделаджа. Зараз його звинувачують у шахрайстві та фінансових аферах. Сандею заборонили залишати країну до завершення слідства.

Наталія Потопаєва, як повідомляє на своєму сайті ТСН, - президент фонду та одна із пасторів "Посольства".

У листопаді минулого року, як повідомляла служба ТСН, у Сімферополі представники реабілітаційного центру для наркоманів, заснованого фондом Наталії Потопаєвої, намагалися прорватися до наркологічного диспансеру, аби переконувати хворих відмовитися від замісної терапії -– вживання медпрепаратів при лікуванні від наркозалежності.

Ігор Таловов підтвердив, що фонд в свій час був створений “Посольством божим”. Проте запевнив, що негативно ставитись через це до роботи центрів не потрібно.

 - Людина не повинна займати позицію судді, - каже пан Таловов. - Потрібно дивитись на результати роботи, а це врятовані люди. Центри по всій країні і на Тернопільщині також, працюють лише для того, аби допомагати - ось і вся правда.

Юрій ШУГАЛЕЙ,

головний лікар Тернопільського обласного наркологічного диспансеру:

- Молитва - це добре. І праця - добре, але цих двох елементів недостатньо для повноцінної допомоги алкозалежним чи наркозалежним людям. Має бути чітка система, методика допомоги, кваліфікований персонал, у тому числі й медичний. Не може так бути, що я захотів лікувати - і лікую, не маючи ані достатніх знань, ані відповідних можливостей. Адже йдеться про здоров’я, а іноді - й життя людини. Ми співпрацюємо з багатьма фондами та організаціями, які допомагають залежним людям. Проте в них є чітка прийнятна методика і кваліфікований персонал. А про цей фонд та центр я не чув. Тому категорично стверджувати про користь чи шкоду від їхньої роботи не можу. Але хочу порадити тернополянам у подібних випадках зважати на те, до кого вони йдуть по допомогу. Перш ніж на щось погоджуватися, обов’язково ознайомтеся ближче з роботою тієї організації.

Коментарі  

 
+1 #1 Ігор 12.07.2011 21:01
“Посольство Боже” вже допомогло багатьом киянам стати бомжами, очиститись від залежності харчуватись вдома а не на смітнику. Як київські "посоли" тут полрацюють то в Тернополі бомжів побільшає.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.