Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Депутати-свободівці на чолі з мером Тернополя і кількома колегами з інших фракцій знищили єдиний україномовний освітянській журнал в Україні.

Тернопільська освіта поступово здобуває негативну славу в Україні.   Про це заявив депутат Тернопільської міської ради Олег Вітвіцький. Окрім закриття кількох навчальних закладів міста, на 7-й сесії новообраної влади обранці вирішили ліквідувати тернопільський журнал «Освітянин». про це повідомляє ІНТБ. Депутат від партії «За Україну!» Роман Заставний виступив проти знищення україномовного видання.

Роман Заставний, депутат міськради: «Відверто кажучи, в освітній галузі всієї України – це єдиний україномовний журнал. І не природно буде, коли ми закидаємо центральній владі за її поведінку на Східній Україні, коли на Західній Україні ми станемо ініціаторами закриття єдиного, наголошую, україномовного вчительського журналу. Я вважаю, треба все зробити, щоб цей журнал зберегти».

Проте начальник управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк запевнила депутатів, що освітянське видання у Тернополі все-таки буде. Та й працівників журналу працевлаштують.

Ольга Похиляк, начальник управління освіти і науки: «Ми ліквідовуємо редакцію журналу «Освітянин». Натомість при інформаційно-методичному центрі управління освіти буде створений структурний підрозділ видавництва і публікацій, де будуть працювати колишні журналу. Ми будемо детально вивчати, яким чином здійснювати публікації статей, напрацювань, доробок освітян».

Схвильований ситуацією в тернопільській освіті на сесію міської ради завітав і депутат обласної ради від «Партії регіонів» Павло Федик. Він обурений рішенням начальника управління освіти перевести директора 9-ї школи у 16-ту. Тому й запропонував депутатам подумати над доцільністю перебування на посаді Ольги Похиляк.

Павло Федик, депутат облради: «Прошу вас, депутатів Тернопільської міської ради, створити або прийняти рішення і розглянути на постійно діючій або тимчасовій комісії питання про діяльність, стиль і рішення, які приймаються начальником управління освіти Тернопільської міської ради пані Похиляк. Хочу звернути увагу більшості на те, що у вас є достатньо можливостей – оскільки вас є більшість – призначити ту людину на цю посаду, яка би створювала менші конфлікти».

Натомість Ольга Похиляк не вважає себе винною у конфліктних ситуаціях у школах міста. Відповідно, погіршення здоров’я директора 9-ї школи Григорія Рибака з його переведенням жінка також не пов’язує.

Ольга Похиляк, начальник управління освіти і науки: «Я цікавлюся станом здоров’я кожного директора і вчителів шкіл. Мені відомо, що він хворий і зараз лежить в лікарні. У нього були проблеми із серцем і раніше».

Тоді як більшість народних обранців стурбована освітою міста, мер Тернополя Сергій Надал розкритикував роботу житлово-комунальної галузі. Визнати незадовільною роботу управління цього профілю він запропонував обранцям міської ради після того, як заслухали звіт житлово-комунальної галузі за минулий рік. Депутати міськради, більшість із яких – однопартійці мера, це рішення підтримали.

    alt    

На фото: крайня с права – керівник освіти Тернополя Ольга Похиляк, яка вже встигла за час роботи на новій посаді стати головним антигероєм декількох скандалів має «надійний дах» для своєї діяльності серед колег-депутатів по фракції «Наша Україна», «важковаговиків» – політиків Василя Лило і Петра Мандзія ...

Коментарі  

 
+3 #5 Микола 17.06.2011 16:59
Пані Похиляк,здобути повагу через зневагу- низько.Ця посада не для вас,займіть себе чимось іншим.
Цитувати
 
 
+3 #4 gram 11.04.2011 08:26
тут факт кричущий бо Свобода закрила україномовний журнал!!! Його бюджет 100 000 грн. в рік, це смішні гроші для міста...
Цитувати
 
 
+1 #3 ой ой 09.04.2011 20:38
Про журнал, як освітянин скажу - крім постаті Остапчука в кожному номері, той журнал нічого толкового не писав. Гроші треба економити. А от Похиляк я б таки забрала назад, жаль за нею діти 8 школи не так побиваються як за директором 16 школи. А як добре б було, для всіх нас освітян, якби це було навпаки.
Цитувати
 
 
+5 #2 wert 09.04.2011 19:19
Похиляк пішла би сама з посади а не чекала би на таку подію - а вона вже скоро.Треба знати свою справу.Освіту занепастила за кілька місяців!
Цитувати
 
 
+4 #1 свободівець 09.04.2011 17:43
пані Похиляк ще та штучка, крутіша від неї в плані вміння влізти куди треба і залишатися на плаву хіба що Бабюк, але тій, подейкують вже не довго залишилося керувати інститутом, занадто багато вже вона накрала, і її "криші" в столиці фінансово невигідно покривати нахабну директрису, там тільки КРУ порушень на кілька мільйонів накопало, так що рано чи пізно, а Бабюк чекають проблеми, як в принципі і Похиляк
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.