Нове на сайті:
Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На початку цього тижня до Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» звернулися жителі масиву Східний Зіновій Прокопів та Арсен Вікарик. Як представники ініціативної групи чоловіки розповіли про незаконне будівництво у березовому гаї, яке за мовчазної згоди влади міста розпочалося по вул. Монастирського (поблизу розважального закладу «Румба»).

Реагуючи на звернення тернополян та беззаконня, Тернопільська міська організація надала юридичну та організаційну допомогу в даному питанні.

Передусім, вже на наступний день після звернення громадян представники Тернопільської «Батьківщини» спільно з представниками ініціативної групи та ЗМІ відвідали забудівника. Його представники продемонстрували попереднє погодження міської ради, а саме договір-сервітуту на облаштування літнього пивного майданчика на згаданій території. Як виявилося, цього документу для початку робіт, а тим паче будівництва, згідно закону не достатньо, тому представники «Батьківщини» спільно з місцевими жителями звернулися до правоохоронних органів та міської влади.

15 травня, згідно попередньо-поданої до міської ради заявки, було проведено мирну акцію протесту проти незаконного будівництва у парковій зоні.

Близько тридцяти тернополян прийшли на акцію протесту з лопатами, шуфлями та тачками, щоб засипати ями, вириті забудівельником у березовому гаї.

Завдяки єдності та принциповій позиції тернополянам вдалося перемогти беззаконня. Люди відстояли свої права та зберегли екологію та окрасу міста, не дозволили знищити березовий гай на Східному.

За словами заступника голови Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» Тараса Білана, такому прикладу небайдужості, безстрашності та принциповості сьогодні як ніколи мають наслідувати українці не лише не Заході, але й на Сході України.

Після переможної акції люди жартували, що найефективнішою боротьбою з сьогочасним беззаконням та провладним режимом є підручні засоби: лопати та шуфлі, з якими вийшли на мітинг тернополяни. Разом з тим абсолютно без жартів по їх настрої було зрозуміло, що свої права та інтереси вони готові були відстоювати, застосовуючи ці засоби не лише за призначенням…

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.