Нове на сайті:
Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Тернопільводоканал» шукає винного в екологічній катастрофі. Незважаючи на десятки публікацій у пресі, на радіо та телебаченні, підприємство, через яке в період з 10 по 14 травня загинула риба в річці Серет, продовжує забруднювати каналізаційні стоки, – каже директор комунального підприємства Володимир Кузьма.

Володимир Кузьма: «Другий напрямок нашої роботи – це пошук безпосередньо підприємства чи підприємств-забруднювачів. Перше, що нам вдалось з’ясувати внаслідок моніторингу, це те, що стоки з найбільшою забрудненістю поступають на каналізаціно-насосну станцію №7 на вулиці Галицькій».

Забруднення стоків здебільшого відбувається у нічний час.

Володимир Кузьма: «У певній мірі, ми розуміємо, що за цією інформацією може слідкувати підприємство-забруднювач. І ми в певній мірі також сподівались, що відслідковуючи цю інформацію, це підприємство припинить скидати стоки, тому що першочерговим завданням було відновити біологію. На жаль, скид не припинився. Це означає, що найімовірніше підприємство не може через свої технологічні процеси припинити цей скид. Тому більша ймовірність того, що ми його знайдемо».

Правоохоронці разом із працівниками водоканалу тримають ситуацію під контролем і ведуть цілодобовий моніторинг. Володимир Кузьма зізнається, через катастрофу «Тернопільводоканал» зазнає чималих фінансових збитків, – окрім штрафу, який вони зобов’язані сплатити. Вже сьогодні комунальне підприємство замовило спеціальний біологічний препарат, який пришвидшить процес очищення каналізаційних стоків. Ціна його – 37 тисяч гривень. Директор водоканалу переконаний, коли стане відомо назву підприємства-винуватця, його керівництво відшкодує усі витрати «Тернопільводоканалу».

Володимир Кузьма: «Звичайно, ще будуть штрафи за перевищення концентрації шкідливих речовин стоків, які пішли в річку. Ще будуть штрафи за рибу, яка загинула, і так далі. Тобто тут немалі суми. І насправді підприємство, яке продовжує здійснювати скиди, ризикує понести величезні витрати», повідомляє ІНТБ

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.