Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Президент Тернопільської міської молодіжної ГО ФСК «СПОРТ-КЛАС» тендітна Ліля Проць у футболці з надписом «I llove powerlifting» та турнікмен Іван Сенчик, що замість спортивного був зодягнений в елегантний класичний діловий костюм, розповідали в Тернопільському центрі комунікацій про те, як вони планують забрати сучасну молодь від комп’ютерів та залучити її до занять спортом на вулиці.Вагомим кроком до втілення в життя такої ідеї стануть перші офіційні змагання на турніках, котрі відбудуться 3 червня у Тернополі. Турнір зі “Street Workout” пройде в рамках святкувань Міжнародного дня захисту дітей та в рамках євромарафону до «Євро-2012», каже чемпіонка України з пауерліфтингу Ліля Проць.

Тернополяни – найсильніші у “Street Workout”

- На сьогоднішній день турнікмени із Тернополя є найсильнішими в правобережній Україні, – розпочав Іван Сенчик. – Хоча хлопці займаються цим видом вуличного спорту лише два роки, але завдяки своїй згуртованості змогли досягти такого високого рівня.

Іван розповів, що рівень в “Street Workout” можна визначити лише на змаганнях. Щоправда, в Україні вони ще не проводяться на офіційному рівні. Але, наприклад, минулого року на такі змагання з’їжджалися самі відомі спортсмени України. Були навіть ті турнікмени, котрі пройшли у півфінал шоу «Україна має талант-4», зокрема, Іван Козачок. А коли у Тернополі проводили ще й першість Зхідної України, то наші спортсмени уже навіть не приймали участь, а були суддями. Бо їхній рівень – максимально високий.

У Тернополі виконують елементи, котрі не під силу навіть гімнастам

У Тернополі є близько сотні турнікменів, котрі займаються цим спортом на серйозному рівні, каже Іван Сенчик. А таких, котрі лише вчаться – близько чотирьох сотень. Він розповів, шо на території СНД, цей спорт зараз доволі популярний. І турнікмени створюють такі нові елементи, які навіть професійні гімнасти не в змозі повторити. Іван розповів, як відбувається навчання та тренування турнікменів.

- Перший рік такі спортсмени лише накачують базу – йдуть віджимання та підтягування. Далі вже відбуваються тренування суто зі стрітворкауту – тобто вичення різних елементів. Їх вони зазвичай бачать у відеороликах. Зараз турнікмени вигадали такі вправи, як «Вихід ангела» та «Вихід принца». У світі їх можуть виконати лише кілька людей. В тому числі й тернополяни.

Офіційні змагання – старт для створення організації

- 14 липня саме у Тернополі буде другий кубок Західного регіону. А з тих змагань, котрі пройдуть 3 червня у нас є такі перспективи створити громадську організацію в нашому місті. Якщо хлопці виявлять таке бажання, то я особисто їм допоможу у цьому, – каже Ліля Проць, президент Тернопільської міської молодіжної ГО ФСК «СПОРТ-КЛАС», – адже самі вони ще не можуть створювати організацію, бо є неповнолітніми.

Ліля Проць розповіла, що зараз функціонує Всеукраїнська громадська організація “Street Workout”, яка саме 2 червня проводить другий міжнародний фестиваль у Дніпропетровську. Планується, що крім європейців участь у ньому візьмуть і Американці. Змагання в рамках цього фестивалю минулого року проводилися від восьмої години ранку до пізнього смеркання. Було близько пів тисячі учасників, самим меншим з яких вісім років.

- Заняття на турніках, це такий вид спорту, яким можна займатися практично в любу погоду, з самого маленького віку і в любому місці, де тільки є для цього можливість – чи на вулиці, чи в навчальних закладах, - каже Ліля Проць.

Іван Сенчик додав, що зараз в Україні складено сім розрядів по “Street Workout”. Останній розряд – це вже майстер спорту. Але оскільки в подарунок такий спортсмен отримує лише футболку, а не якесь посвідчення кандидата чи майстра спорту, то ті турнікмени України, котрі могли б претендувати на сьомий розряд, не мають мотивації. До речі, в Україні людей з таким високим рівнем майстерності, за словами Івана, є близько 15-ти.

- В мене склалося таке враження, що створюється така собі еліта, є свої аси, – каже Ліля Проць. – Але ж щоб стати асом, то спочатку треба такого спортсмена знайти і витягнути до цього рівня. Тому в держави стоїть завдання розвивати вуличний спорт. І що цікаво – цим можна пропагувати здоровий спосіб життя. Так, щоб ті діти були чимось зайняті. А не просто галасувати, що діти курять, п’ють…

У присутніх журналістів навіть виникло побажання до усіх, хто причетний до розвитку вуличного спорту, щоб вони ламали стереотипи, навіяні лозунгами «Забрати дітей з вулиці!». І щоб навпаки дітей виводили на вулицю, до турніків, подалі від комп’ютерів.

- Треба створити їм умови для дозвілля, – підтримала ідею Ліля Проць. – Не просто вивести їх з дому, а ще й дати щось, шо б їх зацікавило. Є зараз дуже багато думок, як це зробити, але їх іще треба вивчати. Зокрема, не потребує надто великих фінансових затрат розвиток такого спорту, як “Street Workout”.

Люба Вовк, Погляд

 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.