Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про стан виплати пенсій і надходжень єдиного внеску та інших платежів до бюджету Пенсійного фонду України йшлося на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації.

Як доповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Лариса Хома, органами пенсійного фонду краю забезпечується своєчасна і в повному обсязі виплата пенсій та грошової допомоги 309435 мешканцям області. Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати у 2012 році склав 1330,2 млн гривень.

«Березневі соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича в галузі пенсійного забезпечення лягли у практичну площину діяльності органів Пенсійного фонду України в області. Можливості для поетапного підвищення соціальних стандартів дало реальне економічне підґрунтя, системна праця на досягнення економічної потужності області», - зазначила Лариса Хома.

Уже в травні 2012 року майже 295 тисяч пенсіонерів нашої області отримали пенсії в підвищених розмірах.

Пенсіонерам, яким пенсія призначена до 2008 року, проведено "осучаснення" заробітної плати до рівня 2007 року.

«Соціальні ініціативи Президента України відновили справедливість стосовно членів сімей померлих інвалідів війни. Із 1 травня 2012 року доплати до пенсій для 2328 осіб підвищено до 42% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (замість колишніх 28%). Кожен із зазначеної категорії додатково отримав у травні цього року 117,32 гривень. Додаткові видатки склали більше 273 тис гривень», - каже начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

На сьогодні в області проживає більше 52 тисяч учасників війни, які отримують підвищення до пенсії в розмірі 10-15% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Відповідно до соціальних ініціатив з 1 травня розмір підвищення збільшився на 5% (41,90 гривень). Додаткові видатки склали 2,2 млн гривень.

В результаті проведених перерахунків середній розмір пенсій в області зріс до 1163,51 гривень, що становить 139% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Для покращення соціального захисту пенсіонерів в першу чергу необхідне зростання власних доходів у бюджеті Пенсійного фонду України. Вони акумулюються від страхувальників, яких в органах Фонду області налічується 31630 осіб, в тому числі 6552 юридичних і 25078 фізичних осіб», - повідомила Лариса Хома.

Основним джерелом збільшення власних доходів є зростання розмірів заробітної плати. Фонд заробітної плати на обов’язкове державне пенсійне страхування від усіх підприємств, установ та організацій, фізичних осіб за січень-березень 2012 року складає 1273,1 млн гривень, що на 22,1% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Один із факторів, що вплинув на збільшення надходжень, – впровадження спрощеної системи адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. З належного до сплати єдиного внеску в сумі 745,3 млн гривень зараховано по граничних термінах 742,2 млн гривень.

Інше важливе джерело наповнення бюджету – кошти, які надійшли від страхувальників, що обрали для себе особливий спосіб оподаткування і почали сплачувати внески в розмірі не менше мінімального. Від них у 2012 році надійшло 28,3 млн гривень, що на 50,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Планове завдання по наповненню бюджету Фонду власними коштами за 4 місяці 2012 року виконано на 103% (при плані 589,5 млн гривень надійшло 607,2 млн гривень). До відповідного періоду минулого року надходження зросли на 14,8 %.

Водночас Лариса Хома поінформувала членів колегії ОДА, що проблемним залишається питання погашення заборгованості платників страхових внесків.

Начальник ГУ Пенсійного фонду України в Тернопільській області підкреслила, що за порушення в частині сплати внесків до бюджету Пенсійного фонду України 260 керівників притягнуто до адміністративної відповідальності.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.