Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Просто неба – під стінами обласної держадміністрації –  відбулось видовище «Не здавай молока здирникам». У головних ролях – «свободівець» Михайло Головко, активні кременчани, невідома молодь та корівка «Красуня», яку безіменний господар привіз аж із Збаража.

alt

Правильні вимоги пікетувальників – підвищити закупівельні ціни на молоко для селян псувало одне «але».  У натовпі із майже сотні людей журналісти удень з вогнем шукали того, кому наболіла тема дешевизни чесно надоєного молока. Вдалося зустріти активістів «Свободи» з Кременця (як відомо, електорат саме цього округу опрацьовує Михайло Головко). Жоден із чоловіків, які прагнули спілкування з журналістами, не дуже знається на темі молока і на цінах, але душу писакам вивернули.

Микола Музичук: «Село вимирає. Колись мав корову, а тепер не маю. Влада людьми не цікавиться, ми їм не потрібні. То хіба нам потрібна така влада?»

Віктор Зарівняк: «Корову треба випасти, вимити, гній повивозити, обійти. Маю одну корову, але молока здавати не буду принципово, поки воно по 1 гр. 70 коп.»

На запитання, чи за свої кошти приїхали, панове швиденько відповіли: «Так», а ще чесно зізналися, що є членами партії «Свобода».

  alt  

Найцікавішою дійовою особою був пан із Збаража, який не називаючи свого імені, веселив присутніх корівкою на ймення Красуня, яка, чомусь накульгуючи на задню ногу, справляла фізіологічні потреби прямо під стінами найвищого представницького органу влади області.

Слід додати, що представники влади акцію проігнорували. Не вийшов до пікетувальників ні намісник Президента, ні «сестрички такії самі», ані чільник управління агропромислового розвитку області. Нардеп Орест Муц (саме його правлячій силі адресували звинувачення організатори) мовчки спостерігав збоку. А от активіст Партії регіонів Павло Федик таки поцікавився, що ж налили у три п’ятдесятилітрові бідони його політичні опоненти.

Завершив акцію веселий флеш-моб: вмістом бідонів (це немало-небагато 150 літрів молока) пікетувальники щедро облили сходи обласної держадміністрації.

В організатора акції Михайла Головка цікавимось: хто ж прибиратиме територію?

     alt     

-          Обласна держадміністрація, – впевнено відповідає «свободівець». – Молоко пожертвував наш побратим, депутат Збаразької районної ради Юрій Дмитришин. Його сьогодні тільки видоїли. Виливати було шкода, але ще більше шкода його за безцінь віддавати спекулянтам. Сьогодні ми маємо привернути увагу до цієї проблеми. Селяни важко працюють, а потім віддають молоко майже задурно, і на цьому наживаються спекулянти. Тому  сьогодні «Свобода» вимагає захисту селян на законодавчому рівні. Має бути державна цінова політика, в тому числі у сфері продажу молока.

Михайло Головко вважає першу акцію не зовсім ідеальною, але вже сьогодні, каже депутат Тернопільської міської ради, люди в Шумському і Лановецькому районах не здавали молока. А це – тільки початок.

Адріана Білецька, Погляд


 


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.