Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Зате його заступник з Луцька “розгрібав” проблему до пізньої ночі й називав журналістів неадекватними...

Як відомо, у пятницю 1 червня, під вечір вкотре утворилося величезне провалля в центрі Тернополя. Цього разу біля магазину “Adidas”. Кусок асфальту провалився прямо на пішоходному переході. На щастя, ніхто не постраждав. На місце надзвичайної події поїзджалися комунальні служби, рятувальники та даішники. Мера Тернополя Сергія Надала, який цього ж дня раніше разом з дітками бавився на різних заходах у місті та красиво розказував, чому розмальовують танки, не було. Зате “рулив” процесом його перший заступник Владислав Стемковський. Який, треба віддати йому належне, мерз, бідака, в білому літньому піджачку біля місця події, до пізньої ночі. І при цьому ще встигав коментувати ситуацію для журналістів, яких, щоправда, згодом обізвав неадекватними.

alt

Чому не прибув на місце, яке ледь не стало трагічним, пан Надал? Офіційно невідомо. Та як ТТ натякнув в приватній розмові його підлеглий, котрий є особливо наближеним до "тіла", Сергій Віталійович “змучився” через те, що брав цього дня участь в різноманітних заходах.

А тепер по саму подію, причини і наслідки.

  alt  

Як повідомляють наші колеги з “Погляду”, провалля, що утворилося недалеко від ЦУМу ввечері 1 червня насправді не є частиною підземних ходів під Тернополем, як фантазували собі деякі тернополяни. Воно є лише наслідком жахливого стану водопровідних мереж та комунікаційних систем міста, котрі вже десятки років не мінялися і не ремонтувалися. Про це «Погляду» розповів заступник міського голови Владислав Стемковський.

- Можливо, дехто із тернополян був розчарований, побачивши сьогодні зранку, що ями біля «Адідасу» уже немає, – каже Владислав Стемковський. – Але ми для того і працювали усю ніч, щоб на ранок Тернопіль міг жити звичним життям. Так, посеред ночі були підняті до роботи десятки працівників різноманітних служб. Вони дослідили причину утворення провалля.

За словами пана Владислава, насправді земля обвалилася тому, що сталося підмивання грунту. На глибині семи метрів прогнила труба. Вода з неї довший час вимивала грунт і, можливо, внаслідок вчорашнього дощу, точка вимивання стала критичною і асфальт рухнув.

Комунальники допомогали, журналісти – заважали

alt

Заступник міського голови також похвалився, що внаслідок злагоджених дій комунальників та відповідних служб, вдалося оперативно знайти причину утворення цієї ями, та усунути її.

Так, служба ДАІ перекрила рух транспорту цією вулицею. КП “Міськсвітло” забезпечило освітлення ділянки. Працівники МНС надали спеціальне спорядження для дослідження комунікаційних колодязів на величезній глибині. Працівники «Водоканалу» швидко знайшли причину вимивання грунту і замінили гнилу трубу на нову пластикову. Підприємство «Шляхрембуд» надало десятки одиниць техніки для вивезення землі та десятки КАМАЗів піску і щебеню, котрими засипали яму.

      alt      

Єдине, що заважало працівникам, була неадекватність деяких мешканців Тернополя. Так, місце провалля було обгороджене, адже ніхто не міг гарантувати, що асфальт не завалиться далі. Проте не всі люди дотримувалися правил безпеки і заради однієї знимки готові були лізти мало що не в саму яму.

- Ми просили присутніх, щоб вони не заходили за огорожу. Адже те, що коло ями є працівники відповідних служб, не означає, що вони не ризикують, – обурювався заступник міського голови Владислав Стемковський. – Проте не всі люди розуміли, серйозність цього прохання. Дехто навіть розмахував журналістськими посвідченнями. Але ми їх навіть не перевіряли, оскільки ті журналісти поводилися доволі неадекватно. А був навіть і такий, котрий намагався у нетверезому стані сфотографувати провалля якнайближче.

Підземного ходу під проваллям нема

alt

Допоки комунальники усували причину такої аварії, інтернетом та містом ширилися чутки та припущення, що ж могло призвести до обвалу в центрі Тернополя. Дехто припускав, що це зсув грунту внаслідок рясного дощу, що пройшов містом за кілька годин до аварії. Більшість же була схильна до думки, що якщо це не каналізаційні мережі прорвало, то значить обвалилася стеля в якомусь із підземних ходів, котрих начебто під Тернополем – незліченна кількість. Але Владислав Стемковський спростовує усі чутки про підземелля в цьому місці.

- Так, на фотографіях можна побачити цеглу в розрізі ями. Але це не що інше, як підмурований кабель на глибині одного метру.

Щоб ями більше не утворювалися – потрібні мільярди гривень

alt

Для того, щоб поміняти мережі міста, потрібно декілька мільярдів гривень, наголосив Владислав Стемковський. Таких грошей у Тернополя нема. Тому можна очікувати ям у будь-якій іншій частині міста. Наразі, за словами заступника міського голови – це третій випадок утворення провалля в Тернополі внаслідок жахливого стану водопровідних мереж.

          alt          

- Лікарі кажуть, що 70% успіху в лікуванні хворого – це діагностування. Так і в нашому випадку. У нас нема коштів на капітальний ремонт мереж, але ми будемо діагностувати та намагатися попередити пошкодження спеціальними засобами. На початку травня ми відвідали спеціальну виставку і запланували покупку потрібного для «Водоканалу» оснащення. І хоч воно доволі дороге, але дозволить зробити ревізію всіх мереж Тернополя.

Щоправда, Владислав Стемковський бідкається – навіть при якісній діагностиці водопровідних мереж, у міста не буде коштів на те, аби зремонтувати проблемні ділянки під землею.

            alt            

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі  

 
0 #7 форос 11.06.2012 07:50
а мер не повинен над кожною ямою стояти. він має контролювати своїх підлеглих. така в нього доля)))))
Цитувати
 
 
-2 #6 MISA 04.06.2012 08:49
"антитягнибаксів цю" Зрозумійте,шано вний...Мер міста-керівник, який для виконання господарських завдань має апарат міської ради та відповідні комунальні служби.Ці служби і повинні виконувати, причому щоденно,щогодин но, покладені на них обов"язки, в т.ч. і по виявленню та латанню таких "ямок".Якщо кожну ямку в місті мер лататиме, нам необхідно буде обирати 100-150 мерів, а всі комунальні служби розігнати або ліквідувати.Ось так. :P
Цитувати
 
 
+4 #5 антитягнибаксівець 03.06.2012 20:22
до MISA - а то в вашому розумінні провал в діаметрі 5-6 метрів, глибиною до десятка метрів і зя кого вивезли більше десяти камазів бруду - "ямка, яку не мер має латати?" Ще такого підлабузництва до мера не читав ніде в коментах по цій темі, а журналісти молодці що про таке пишуть, всі, хай тернополяни думають, де в тернополі ходити можна
Цитувати
 
 
-4 #4 MISA 03.06.2012 19:53
Не Голови міської управи це справа ямки по дорогах закопувати.Для цього є ДШРБУ та Тернопільводока нал, а діло мера - запитати про вчасно виконану роботу. "Розруха - в головах". у даному випадку - журналістських...
Цитувати
 
 
+2 #3 Антон 02.06.2012 23:35
от сьорбали надалівські такі як Олексій. А то на вашу думку, провалювання частини дороги - то просто яма? ви або даун, або лол в такому випадку.
Цитувати
 
 
+6 #2 Опа-насович 02.06.2012 23:30
до Олексій - на думку журналіста,і на мою думку як тернополянина, мер має бути там де біда стається, а не квасити в ресторанах в цей час солодову "ряжанку"
Цитувати
 
 
-2 #1 Олексій 02.06.2012 23:17
На думку "журналіста", мер повинен бути при закопуванні кожної ями?!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.