Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

10 фактів самовільного захоплення земельних ділянок, що належать Міністерству оброни України, виявлено військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону в ході перевірок додержання піднаглядними військовими формуваннями вимог Земельного кодексу України. За результатами перевірок до суду було направлено 10 позовів, з них сім судами розглянуто, позовні вимоги військового прокурора задоволені, завдяки чому у користування Міністерства оборони України повернуто значну частину земель оборони.

«Одним із основних напрямків роботи органів прокуратури, зокрема, військової прокуратури Тернопільського гарнізону, відповідно до вимог ст. 121 Конституції України та ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру», є представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом», – зазначив військовий прокурор, підполковник юстиції Руслан Куляш.

Відтак військовою прокуратурою здійснено перевірки додержання держпідприємствами «2-ий ремонтний завод засобів зв'язку» та «Івано-Франківський військовий лісопромисловий комбінат» (м. Івано-Франківськ) вимог Податкового кодексу України, за результатами яких пред’явлено п’ять позовів відповідно до Тернопільського та Івано-Франківського окружних адміністративних судів щодо сплати податкової заборгованості на загальну суму 510 тис. грн. Позовні вимоги задоволено на загальну суму 390 тис. грн.

Проведеними прокуратурою гарнізону перевірками додержання службовими особами піднаглядних військових формувань вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» виявлено ряд випадків неправомірного надання незаконних переваг начальниками та командирами військових формувань при прийнятті рішень щодо своїх підлеглих, у зв'язку з чим державі завдано збитків на загальну суму 11 тис. грн. За вказаними фактами прокуратурою гарнізону вжито заходи представницького характеру, в результаті чого завдані збитки повернуто державі.

У поточному році військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону проведено перевірку додержання службовими особами Бродівського гарнізону вимог Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» у частині відчуження нерухомого майна. У ході перевірки встановлено, що службові особи Бродівського гарнізону незаконно відчужили військове майно, у зв'язку з чим з Міністерства оборони України незаконно вибула нерухомість загальною вартістю понад 97 тис. грн., що призвело до підриву боєздатності та боєготовності Збройних Сил України. За даним фактом прокуратурою гарнізону пред’явлено позов про повернення у користування Міністерства оборони військового майна.

Окрім цього, прокуратура гарнізону не залишає поза увагою захист інтересів та прав громадян. Так, службовими особами КЕВ м. Тернополя ряду працівникам не було нараховано та виплачено у повному обсязі заробітну платню у розмірі 23 тис. грн. Вжитими прокурорськими заходами кошти повернуто громадянам. Однією з наріжних проблем є гарантована державою виплата грошових коштів військовослужбовцям при звільненні з військової служби, однак у ряді випадків виплати не здійснюються. У зв'язку з цим прокуратурою гарнізону заявлено ряд позовів про зобов’язання військових частин та установ здійснити виплати колишнім військовослужбовцям. На даний момент через рішення судів двом колишнім військовослужбовцям виплачено 41 тис. грн.

Усього протягом року вжитими заходами представницького характеру громадянам повернуто коштів на загальну суму 167 тис. грн., а державі – 1 млн. 157 тис. грн., з них безпосередньо до бюджету – 1 млн. 117 тис. грн.

З приводу захисту порушених прав військовослужбовців та неправомірних дій потрібно звертатись до військової прокуратури Тернопільського гарнізону за адресою: м. Тернопіль, вул. Новий Світ, 41, тел. (0352) 22-39-52, пише “Номер один”

 

Коментарі  

 
+1 #1 міша 11.06.2012 08:55
мало віриться,що якась державна структура захищає інтереси громадян!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.