Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Ганьба! Ганьба!». Під такі вигуки 5 червня розпочався робочий день у працівників Тернопільської облдержадміністрації. Зібравшись під стінами установи, політики та громадські діячі краю підтримали колег, які в цей день стали на захист української мови у Києві. Місцеві пікетуючі висловилися проти впровадження російської мови в Україні як другої державної.

Олег Вітвіцький, громадсько-політичний діяч: «Активісти з нашої та інших областей України сьогодні чисельно перебувають у Києві на знак протесту. Коли ми говоримо про питання української мови, ми говоримо не лише про мову. Ми повинні це питання переводити сьогодні саме в суспільно-політичну площину».

Олег Боберський, заступник голови обласної організації «Української народної партії»: «Сьогодні сотні депутатів рад різних рівнів з Тернопільщини, Рівненщини, Івано-Франківщини, Львівщини та багатьох інших областей приїхали до Києва, щоб захистити рідну мову. Вони обєдналися заради захисту того, що тримає українську державу. І ми сьогодні, тернопільська громада, яка тут зібралася, повинні всі разом сказати категоричне «ні». «Ні» – цьому провокаційному законопроекту».

Михайло Пінь, голова Зборівської районної організації ВО «Батьківщина»: «Ми сьогодні дійсно зібралися для того, щоб сказати цій злочинній владі «ні». Вона переступила межу, яку переступати не можна. Навіть комуністи її не переступали. І тому ми повинні дати гідну відсіч, щоб зберегти нашу мову, нашу культуру, нашу державу для майбутніх поколінь».

Тернопільські очільники партій вважають законопроект про другу державну мову зрадою. Тому карати керівників країни повинні спільно всі політичні сили.

Анатолій Вихрущ, голова крайової організації «Народного Руху України»: «У Конюхах був спеціальний дуб. І коли хтось себе поводив негідно, то його націоналісти приводили до того дуба, прив'язували і виховували. Він підтягував штани і йшов. І після того, як правило, він ставав на правильну дорогу. Прийде пора і до того дуба прив'яжуть нелюдів, прив'яжуть «Партію регіонів», бо то їхня «кадра», хай відповідають».

Роман Заставний, голова обласної організації партії «Фронт Змін»: «Насправді що відбувається в Україні? Зрадили Україну сьогодні. Це після 20 років незалежності хочуть розділити, розірвати і поставити хрест на тому, що було зроблено вами, вашими батьками і нашими предками. Прикро. Сьогодні сюди прийшли ті люди, які, можливо, ще місяць-два тому трішки іншими очима один на одного дивилися. Але сьогодні ми бачимо, що є загроза не для партійних осередків, не для великих чи малих партій – сьогодні є загроза для України. Тому я думаю, що добрий час об'єднатися всім, схилити голову всім партійним босам для того, щоб спільно захистити Україну, мову, націю».

Незважаючи на активну позицію як тернопільських, так і столичних протестуючих, законопроект про другу державну мову в Україні у першому читанні все ж прийняли. Тепер «Комітет Опору Диктатурі», який ініціював пікет в нашому обласному центрі, планує свої наступні дії.

Роман Навроцький, голова міської організації ВО «Свобода»: «Хочу вас проінформувати, що в кількості 234 голоси закон про «багатоязичіє» в Україні вже прийнято. Тому залишається тільки сказати «ганьба» тій владі, «ганьба» тим перевертням, які окупували Україну. І скажу, що ми з вами повинні знайти в собі силу і повинні йти до останнього, боротися, знаходити своїх однодумців, виходити на вулиці – і таким чином лише заважати впровадженню цього Закону».

Петро Ландяк, голова обласної організації партії «Громадянська позиція»: «Треба коригувати свої дії, потрібно збиратися КОДу і в широкому форматі, до нього повинні долучатися якнайширше коло громадських організацій і партій».

Члени КОДу обіцяють не опускати рук у боротьбі проти другої державної мови. Заради цього політичні та громадські активісти організовуватимуть численні акції протесту і висловлюватимуть свою позицію масштабніше, повідомляє ІНТБ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі  

 
+1 #1 Аля 13.06.2012 11:07
Нарешті був Заставний. Він мусить показати тернопільським піарникам-псевдочиновника м, як треба боротися.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.