Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Алкоголь після 22:00 не продаватимуть ані в Тернополі, ані в області.

 Депутати Тернопільської міської ради заборонили продавати алкоголь вночі. Відпускати спиртне тепер будуть виключно з 08:00 до 22:00. Таке рішення обранці прийняли на сесії міської ради. За словами ініціаторів проекту, це сприятиме зменшенню кількості злочинів у нічний час.

Михайло Головко, депутат міськради: «До нас із проханням підтримати цю ініціативу також звернувся начальник обласного управління міліції Федір Бортняк. Адже статистика скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння останнім часом збільшилася і серед підлітків, і неповнолітніх. І особливо багато таких випадків стається в нічний час».

Питання реалізації алкоголю вивчали ще за попереднього скликання міської ради. Діючий тоді міський голова, а сьогодні – депутат міської ради Роман Заставний пропонував заборонити продаж спиртного в місцях, непридатних для цього.

Роман Заставний, депутат міськради (звертаючись до Михайла Головка): «Як ви відноситесь до того, що ми декларуємо і затверджуємо добру програму – і, в той же час, те, що я виходив з ініціативою скасування рішення щодо продовження договору оренди в місцях, де і в денний час торгується алкогольними напоями. На це все діти дивляться, для мешканців це вже стає нетерпеливо. Це стосується об'єкта на проспекті Степана Бандери. Чи буде логічним це рішення, яке ми приймаємо?».

Михайло Головко, депутат міськради: «Я вважаю, що всі випадки ми повинні фіксувати. І зараз першочерговим кроком є заборонити нічну торгівлю, а далі ми можемо вже конкретно говорити щодо інших. На сьогоднішній день це є актуально і правильно».

Ще один депутат Тернопільської міської ради запропонував прийняти це рішення тільки з певними доопрацюваннями.

Петро Мандзій, депутат міськради: «Молодь підходить і бере пиво, горілку, вино, пиво і чіпси. Ми просто споюємо нашу молодь, і особливо тих дітей, які ходять у 10-й, 11-й класи».

Тернополяни також вважають, що прийняте рішення допоможе вберегти молодь від алкоголізму. Проте дехто сумнівається, чи дотримуватимуться нових вимог продавці.

Натомість новостворений у Тернополі орган міської ради «Муніципальна поліція» за порушеннями прийнятого закону обіцяє посилено стежити. Якщо після 22:00 спиртне покупцю все-таки відпустять – відповідальність нестиме не лише касир, а й адміністрація магазину. Навіть якщо напій з прилавку візьмуть на декілька хвилин раніше та надіп’ють.

Аналогічне рішення не продавати алкоголь в нічний час 15 квітня прийняли і депутати обласної ради. Відповідно придбати спиртне на Тернопільщині після 22:00 тепер можна буде лише в ресторанах.

Про це повідомляєІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.