Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Справжнім дивом для матері 3-х дітей Ніни Кушнір стало її одужання. Все було чудово, поки раптово в один із травневих днів тернополянка не відчула задишку та загальну слабкість. Далі багатодітна мама впала в клінічну смерть. Першим, хто суттєво допоміг Ніні, була лікар швидкої допомоги, вправність і компетентність якої відзначають інші медики.

Борис Степанчук, завідувач спеціалізованим кардіологічним відділенням ТМКЛ №2: «Вона проводила їй реанімаційні заходи протягом десь біля 20 хвилих. І близько 25 разів проводилася електроімпульсна терапія розрядами 5-6 тисяч Вольт – для того, щоб зняти ті злоякісні порушення ритму, які могли привести до раптової смерті. Їй вдалося це все зробити, зняти, відновити ритм. Але хвора до нас була доставлена без свідомості, але зі стабільною гемодинамікою – тиск і пульс були адекватними, нормальними».

Враховуючи складність випадку та відносно молодий вік жінки – їй трохи більше 30-ти, – план лікування визначав консиліум провідних медпрацівників Тернополя та 2-ї міської лікарні зокрема. У медзакладі встановили, що у хворої невідомо звідки обірвався тромб. Як зазначає сама потерпіла, подібних проблем у неї раніше не було. Більше того, стан здоров’я у Ніни завжди був відмінний.

Ніна Кушнір, пацієнтка ТМКЛ №2: «Це перший раз в житті, що я потрапила в лікарню. 3 рази я була у пологовому будинку – у мене троє дітей. У мене не було ніколи проблем зі здоровям, ніколи нічого не турбувало. Хіба таке, як ангіна, кашель. Себе зараз я дуже добре почуваю, порівняно з тим, як я прокинулася, що я останнє пам’ятаю. Я вже нормально ходжу, нормально дихаю».

Порятунком жінки сумісно займалися і кардіологи, і реаніматологи, анестезіологи, і гінекологи. Допомога останніх була потрібна, оскільки пацієнтка втретє стала мамою менше місяця тому. Саме останні роди, зазначає заступник головного лікаря з питань материнства і охорони дитинства Ольга Сидорчук, могли й призвести до нещасного випадку.

Ольга Сидорчук, заступник головного лікаря ТМКЛ №2 з питань материнства та охорони дитинства: «Могло зіграти роль те, що жінка народжувала протягом року практично двічі – пологи були за пологами. Вона була невідновленою після попередніх пологів, коли знову завагітніла. Але влна виносила вагітність і народила свою третю дитинку. І така, скажімо, втомленість організму могла привести до того, що стався збій, згортання в системі крові, тому й наступила ця тромбоемболія».

Попри кваліфіковану роботу персоналу швидкої допомоги, чималу роль у порятунку Ніни Кушнір відіграла наявність необхідних медпрепаратів. Лікарня мала тромболітики, які розчиняють тромби при закупорці великих судин. Та подальша боротьба зі смертю, стверджують медики, стала б неможливою без новітнього обладнання. Саме таким 2-гу міську лікарню попередня влада забезпечила близько 3-х років тому.

Андрій Семків, завідувач відділенням анестезіології інтенсивної терапії ТМКЛ №2: «Ще буквально 2-3 роки тому такий випадок на 100%закінчився би летально. Те, що ми її врятували разом, колективно, показує, що медицина міста зробила досить великі кроки. Ми оснастилися досить сучасною наркозно-дихальною апаратурою, яка дає можливість довготривалої штучної вентиляції легень із застосуванням інших методик».

Загалом лікування Ніни обійшлося медичному закладу близько 40 тисяч гривень. За таку турботу пацієнтка особливо вдячна тим, хто повернув її до життя.

Ніна Кушнір, пацієнтка ТМКЛ №2: «Я хочу подякувати працівникам швидкої допомоги, працівниці, яка фактично врятувала мені життя, а також лікарям інтенсивної терапії, кардіології, які дивилися за мною».

ІНТБ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.