Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Делегація Чехії візьме участь у вшануванні 95-ї річниці бою під Калинівкою на Тернопільщині

Про це повідомив сьогодні, під час зустрічі із заступником голови ОДА Петром Гочом, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Павліта.

«Очікується, що 2 липня 2012 року до села Калинівка Зборівського району прибуде офіційна делегація Чеської Республіки, аби вшанувати пам'ять полеглих в часи Першої світової війни чеських воїнів, які поховані на Тернопільській землі», - каже пан Півліта.

Планується, що делегацію, до складу якої увійде близько 80 осіб, очолить Міністр оборони Чеської Республіки Александр Вондра.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч від імені керівництва ОДА привітав пана Давіда Павліту з нагоди перебування на Тернопільщині та відзначив важливість вшанування 95-ї річниці буремних подій Першої світової війни, які мають особливе значення для історії Чехії.

«Переконаний, що це захід дасть можливість не лише більше дізнатися про відомі та маловідомі сторінки минувшини, але й сприятиме кращому знайомству з життям наших країн на сучасному етапі», - вважає Петро Гоч.

Заступник голови обласної державної адміністрації висловив впевненість в тому, що урочистості з нагоди 95-ї річниці бою під Калинівкою пройдуть на належному організаційному рівні.

Довідково:

2 липня 1917 року в районі с. Калинівка загинуло 190 чехословацьких воїнів, прізвища більшості яких невідомі. Невдовзі на місці бою було споруджено братське поховання, яка було висипане з землі та обкладене дерев'яними балками. На місці поховання була встановлена плита з надписом: "Тут, на старій слов'янській землі під Зборовом сплять сини Чехословаччини, що полягли за волю, за мир. за краще майбутнє: всіх слов'янських народів 2 липня 1917 року. Вічна їм пам’ять”.

В складі чехословацької бригади воювали славетні постаті світового рівня - це скульптор Карел Котрба, письменники: Ярослав Кратохвіл, Франтішек Кубка. Франтішек Лангет, а також майбутній президент Чехословаччини Людвіг Свобода

У травні 1992 ром з Праги до Зборова прибув "траурний вагон", який доставив останки невідомого солдата та землю з братського поховання на Батьківщину. Їх було розміщено в стіні старо-міської Ратуші біли пам'ятника Яну Гусу в столиці Чехії.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.