Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Меморандум про співпрацю підписала Тернопільська міська рада та Державне підприємство «Центр розвитку державно-приватного партнерства». Угода передбачає співпрацю у двох напрямках – термомодернізацію житлового фонду та комплексну модернізацію системи водопостачання міста.

У місті є чимало старих будинків, в яких щорічно через зношеність житлового фонду витрачається багато тепла. Відповідно люди витрачають великі кошти на теплоносії.

Модернізувати систему теплопостачання у таких будинках міська рада планує на умовах державно-приватного партнерства.

«Для перших робіт по термомодернізації був відібраний район по вулиці Фабричній. Це будинки, які підключені до однієї котельні і користувачами теплової енергії є лише населення. Тут проведуть заміну усіх мереж, ліфтів, утеплення фасадів, встановлення нових вікон, балконів. Спочатку робитимуть утеплення фасадів, оскільки це дозволяє економити до 40% тепла. Наступним кроком буде заміна мереж – на яких при правильному використанні можна буде зекономити ще 10% тепла. Ми врахуємо всі моменти втілення проекту термомодернізації на конкретному об’єкті, за аналогією будемо проводити роботи на інших об’єктах», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Проект щодо модернізації житлового фонду застосовується в Тернополі вперше в Україні.

Сьогодні міська рада має інвестиційну пропозицію щодо заміни мереж та встановлення котельні. Поступово проводитимуть інші роботи, аби забезпечити мінімальні витрати при максимальній подачі тепла.

Комплексну модернізацію системи водопостачання проводитимуть за аналогією інших міст України. На сьогоднішній день 12 українських міст освоюють на ці цілі перший транш, наданий Світовим банком. Його розмір – 140 мільйонів доларів.

«Світовий банк розпочав реалізовувати другий транш розміром 200 мільйонів доларів. З нього, після розробки техніко-економічного обґрунтування, частину коштів отримає Тернопіль – це буде в 2014 році. На сьогоднішній день це найдовші і найдешевші гроші. Кредит розрахований на 20 років під відсоткову ставку до 4%. Виплати по тілу кредиту триватимуть протягом п’яти років, - сказав директор ДП «Центр розвитку державно-приватного партнерства» Євген Радченко.

На сьогоднішній день Тернопіль – у списку п’яти міст, яким Світовий банк виділить кошти та експертів на розробку техніко-економічного обґрунтування для реалізації проекту.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.