Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Перший регіональний фестиваль «Бойківські фестини» зібрав у Тернополі представників бойківських громад нашої області, Львівщини, Івано-Франківщини.

На літній сцені парку ім.Т.Г.Шевченка вони демонстрували свої звичаї, традиції, мистецтво танцю та пісні.

А поруч, на алеях, діяло містечко народних ремесел, відвідувачі якого могли придбати гончарні вироби та вироби з дерева, вишиванки, ліжники, ткані обруси, сумки-тайстри, пояси-крайки.

Також, спілкуючись з учасниками свята, можна було дізнатися й про історію Бойківщини. Наприклад про те, що цей край дав світові багатьох талановитих людей - це гетьман Петро Сагайдачний, славетний учений Юрій Дрогобич, геніальний письменник Іван Франко, провідник ОУН Степан Бандера, театральний діяч Лесь Курбас, автор нашого державного гімну Михайло Вербицький та багато інших. До речі, дослідники стверджують, що й рід Тараса Шевченка по лінії матері походить також теж з Бойківщини.

Проживають бойки й на Тернопільщині, де діє обласне товариство «Бойківщина», яке в наступному році буде відзначати 10 річний ювілей.

У бойківській світлиці відкрито хату-музей бойківської культури, взірця бойківської хати 19-20 століття.

Членами товариства є понад 100 чоловік, вихідців з Бойківщини. Організація проводить роботу по відродженню і пропагуванню бойківської культури. Виявом цього є й перший регіональний фестиваль бойківської культури на Тернопіллі.

«Ми вперше проводимо такий захід на Тернопільщині. Дуже сподіваємося, що він, завдяки підтримці обласної влади, стане традиційним для нашого краю», - сказав, відкриваючи мистецьке дійство, голова обласного товариства «Бойківщина» Степан Дністрян.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.