Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Реальні механізми протидії торгівлі людьми обговорили в Тернополі учасники круглого столу. Захід мав за мету «Створення мультидисциплінарного механізму взаємодії у Тернопільській області з індетифікації, перенаправлення та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми» і став логічним продовженням прийнятого 20 вересня 2011 року закону України «Про протидію торгівлі людьми».

Зазначимо, що, незважаючи на прийняті і впроваджені заходи та закони, Україна залишається однією із країн-постачальників «живого товару» в Європі. За оцінками Міжнародної організації з міграції (МОМ), з 1991 року від торгівлі людьми постраждало більше 120 тисяч українців.

Даний проект реалізується у різних напрямках, зокрема навчання та підвищення кваліфікації представників органів влади, самоврядування та організації у сфері надання захисту й допомоги постраждалим в містах та районах області; інформаційна кампанія з метою інформування населення про можливості отримання допомоги; створення мультидисциплінарних груп у 17 районах області.

Піднята тема протидії торгівлі людьми має привернути увагу не лише в населення, а й влади, адже мало усвідомлювати проблему, потрібно сформувати шляхи її подолання і насамперед попередити загрозу торгівлі людьми.

Наразі даний проект складний у реалізації, бо не має можливості отримання допомоги з-за кордону через відсутність державного механізму захисту постраждалих. Серйозною перешкодою у наданні допомоги жертвам торгівлі людьми є і невизнання свого статусу постраждалого самими мігрантами. Зазвичай людині важко визнати, що вона була обманута чи скривджена, їй здається, що таку річ треба зберегти у таємниці та пережити наодинці з собою. Але це лише ускладнює проблему, психологічна ж травма залишається невиліковною. Мало відомо серед населення, що в нашій державі існує проблема і внутрішньої торгівлі, коли іноземці стають жертвами трудової експлуатації у сферах сільського господарства, на будівництві, виробництві.Тому до виявлення постраждалих державними структурами повинні приєднуватися близькі та оточення. Завдяки цьому вони отримують можливість безоплатного одержання медичної, психологічної, соціальної, правової допомоги, тимчасове розміщення в закладах для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, а також відшкодування моральної та матеріальної шкоди, отримання одноразової допомоги реалізації права на освіту та професійну підготовку, допомогу у працевлаштуванні.

Генеральний директор «Карітасу», отець Андрій Марчук розповів, що у своїй священницькій практиці неодноразово стикався із випадками морального та фізичного насилля від закордонних працедавців щодо наших співвітчизників, він також звернув увагу на те, що: «Коли розповідають про торгівлю людьми, завжди думають про сексуальну експлуатацію жінок, але насправді чоловікам захист потрібен більше. Жінку легше продати, але їй і легше знайти роботу, чоловікам у пошуках праці набагато важче, це і стає причиною попадання в рабство.

Як приклад, о. Марчук розповів історію про те, як жителя Збаразького району з села Добриводи купила італійська секта, чоловік збожеволів від численних фізичних знущань, але після визволення та надання допомоги зміг повернутися до нормального життя.

Разом з тим, більшість учасників круглого столу зазначали, що головним завданням даного проекту все ж таки залишається не надання допомоги, а попередження жахливого факту – торгівлі людьми. А тому виїжджаючим за кордон дали кілька порад: потурбуватись про власну безпеку: дізнайтесь про візу у посольстві країни, до якої збираєтесь; оформляйте та сплачуйте за усі документи, пов’язані із поїздкою; уважно ставтеся до посередників, перевіряйте їх на наявність ліцензії; перевіряйте запропонований контракт; повідомляйте родичів про деталі поїздки; беріть із собою контактну інформацію посольства чи консульства; дізнавайтесь про організації, які допомагають мігрантам тощо. А тим, хто вже побував за кордоном і відчував на собі всі принади заробітчанського життя, учасники зібрання просять поділитися інформацією з рідними та друзями, адже допоки існує загроза потрапити у рабство хоча би для однієї людини, вона існує для всіх!

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.