Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

15 червня в селі Плебанівка Теребовлянського району презентували сучасний та надпотужний комплекс, який у рік перероблятиме 50 тисяч тонн побутових відходів.

Богдан Буртак, засновник «ЕкоБалансТер»: «Це – наше майбутнє, щоб наші діти, наші внуки мали чисте довкілля, мали чисте повітря».

Сьогодні на лінії сортується сміття з Теребовлянського району, хоча потужність комплексу дозволяє обробляти відходи з усієї області.

Валентин Хоптян, голова Тернопільської ОДА: «Це той початок, що необхідно робити в нас із тим, щоб область була екологічно чистою, щоб область не була засміченою».

Завдяки цьому комплексу, каже засновник лінії, тернополяни можуть забути поняття «сміттєва криза». Якщо відходи з міста возитимуть у Плебанівку, то проблем більше не виникатиме. Тим паче, що на Малашівецьке сміттєзвалище екологи категорично забороняють возити сміття. Нова лінія у Теребовлянському районі – це порятунок та реальна альтернатива. Але для того, щоб наше місто знову не «потонуло» у відходах, меру Сергію Надалу потрібно порозумітися з керівництвом сміттєсортувальної лінії і, відповідно, підписати з ними угоду.

Богдан Буртак, засновник «ЕкоБалансТер»: «У тому має бути зацікавлений міський голова, не тільки я. Повинна бути загальна згода всіх сторін».

Ця лінія відбирає папір, скло, пластик та все те, що ми щодня викидаємо у сміттєві контейнери. Переробно-сортувальний комплекс при потребі працюватиме і в три зміни. Кожен робочий закріплений за своїм видом відходів. Після ретельного відбору все йде під прес. А завершальний етап – це реалізація.

Богдан Буртак, засновник «ЕкоБалансТер»: «По-перше, значно зменшиться об’єм. Сміття не викидається на сміттєзвалище, яке забруднює легені нашої землі, а йде на повторний цикл. Тим сміттям люди надалі користуються – хто переробляє папір, картон, хто переробляє скло, хто переробляє пластик, а хто переробляє метал».

Богдан Буртак інвестував у цей потужний проект близько 25 мільйонів гривень. Коли ці гроші повернуться до нього, чоловік не знає. Лише каже, цю ідею виношував з 2007 року. Результатом задоволений, адже сміттєсортувальний комплекс – це необхідність для нашої області. Із ним погоджуються і голови райдержадміністрацій. Чимала делегація чиновників приїхала оглянути лінію та поговорити про перспективи співпраці.

Степан Бігуляк, голова Теребовлянської РДА: «Надзвичайно приємно, що в нашому Теребовлянському районі є люди, яким не байдужа екологія нашого району, і вони роблять все для того, щоб довкілля Теребовлянщини було зразковим».

Сміттєсортувальна лінія не шкодить навколишньому середовищу та мешканцям Плебанівки. Поблизу немає житлових будинків, а поля пшеничних колосків, що ростуть одразу ж біля комплексу, свідчать про дотримання усі норм.

Роман Заставний, голова ТОО «Фронт Змін»: «Це дорога – на полігон і сміттєпереробний завод. Жодним чином ви не догадаєтесь, тому що дорога чиста, прибрано. Технологічний процес запускається правильно».

Саме Роман Заставний, ще коли займав посаду міського голови Тернополя, пообіцяв, що сміттєсортувальна лінія обов’язково з’явиться і проблем із міськими відходами більше не буде. Сьогодні екс-мер продемонстрував, як перспективні проекти він втілює в життя.

Роман Заставний, голова ТОО «Фронт Змін»: «Саме такий завод надасть упевненість дуже багатьом людям, що жодних проблем з екологією може не бути. Якщо буде трішки здорового глузду, буде стриманість і невтручання політиків і політиканів... Криза, яка була в Тернополі, це була, перепрошую, «заказуха» політиканів для того, щоб досягнути своєї мети. Тепер будь-ласка, вирішіть цю проблему, – не можуть».

Земля, на якій зведена сміттєсортувальна лінія, орендована у Плебанівській сільській раді на 49 років. Якщо міські чиновники таки домовляться з керівництвом комплексу, в чистому і красивому місті житиме не одне покоління тернополян.

              


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.