Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

ТТ проаналізував, а висновки робіть самі про ситуацію в місцевому політикумі.

Тиха війна між головними посадовцями Тернополя і області, свободівцями Олексієм Кайдою та Сергієм Надалом, накладається на боротьбу за місце під сонцем з регіоналами, які публічно ослабли після того, як Орест Муц практично відкрито почав "принижувати" і критикувати губернатора Валентина Хоптяна.

Свою роль хочуть грати фронтзмінівці з тимошенківцями, які на місцевому рівні мають мало депутатів, але загальноукраїнський бренд робить їх повноцінними гравцями, принаймні в публічній площині.

Не проти пограти в "дорослу" гру також ударівці, які розраховують на отримання електоральних симпатій завдяки своєму лідеру. До цього всього додається ще інформація від так званих "незалежних кандидатів" і ситуація для виборців взагалі стає заплутаною. І чим ближче до виборів, тим більше заплутанішим все виглядатиме.
Ми не претендуємо на те, щоб розплутати клубок політичних інтриг, але звернути увагу на наміри окремих політиків таки хочемо.  Йдеться про "власника" найвищої посади в органах місцевого самоврядування Тернопільщини - голову обласної ради Олексія Кайду.

Олексій Кайда і Сергій Надал

Олексій Кайда увійшов в тернопільську політику дуже стрімко.

З рядового чиновника десь на Львівщині він став головною дійовою особою Тернопільщини, отримавши посаду голови обласної ради на дочасних виборах у 2009 році. Чи то від "сп'яніння", чи то від емоцій, пан Кайда на початку своєї каденції пообіцяв, що вже найближчим часом вирішить три ключові проблеми регіону: побудує оптовий сільськогосподарський ринок, відновить роботу аеропорту та встановить придбану вже хтозна коли сміттєсортувальну лінію.

І от з часу тих обіцянок пройшло вже три роки, а жодна з них так і не реалізована.
На тлі цього всього бажання Олексія Петровича поборотися за мандат нардепа на прийдешніх парламентських виборах в жовтні цього року виглядає щонайменше дивно.
В Тернополі ходять небезпідставні чутки, що пан Кайда в районах області має нульову підтримку, тому єдиний мажоритарний округ, де він може перемогти - це обласний центр.

Раніше лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок обіцяв Кайді та його колегам - головам обласних рад на Львівщині та Івано-Франківщині, гарантовані місця у прохідній частині партійного списку. Однак на даний час свободівці впевнено не дотягують до прохідного бар'єру в 5% електоральної симпатії. Тому Олексій Петрович почав шукати горобця у жмені, а не вірити в лелеку в небі. Зокрема Кайді не завадила б і підтримка мера Тернополя Сергія Надала, теж свободівця. Проте останнім часом підконтрольні пану Кайді місцеві ЗМІ почали відверто "мочити" Сергія Надала, на що команда голови облради, подейкують, не шкодує грошей.

Попри це, найімовірнішим кандидатом по обласному центру від об'єднаної опозиції прогнозується екс-мер Роман Заставний, який, як ТТ відомо з власних джерел, от-от отримає погодження як від Яценюка (що цілком логічно), так і від Турчинова. Натомість Олексій Кайда натякає, що фронтовикам можна віддати північний виборчий округ, абсолютно не турбуючись, що там активно працює його побратим Михайло Головко, який заради омріяного депутатства погодився мирно відійти від керування міською партійною організацією.

      

Михайло Головко

Але "прокинути" Головка можуть ще і тому, що один з наближених до пана Кайди соратників, керівник апарату облради Ігор Дулеба фактично відкрито працює на "незалежного" кандидата Володимира Клименка. Зрозуміло, що виставлятися свободівцям по північному окрузі немає жодного резону, окрім, як створити видимість боротьби за мандат нардепа.
А от щодо самого Олексія Кайди, то бажання стати нардепом швидше нагадує підігравання регіоналам, на тлі того, що особисті вигоди також майорять на горизонті.
Недарма декілька пленарних засідань обласної ради тому один зі спікерів-регіоналів
Павло Федик пропонував пану Кайді змінити своїх заступників, мовляв, вони не справляються зі своїми обов'язками. Вже тоді експерти починали говорити, що після переходу (гіпотетично припускаємо) Олексія Петровича до парламенту, обов'язки голови обласної ради буде виконувати перший заступник, якого і пропонував замінити пан Федик. Однак, ротація не відбулася, тому першого заступника голови обласної ради Сергія Тарашевського (партія Віктора Балоги "Єдиний центр") беруть, що називається, на гачок: нещодавно міська рада проголосувала за рішення про повернення до питання виділення декількох гектарів землі товариства "Ювілейне" на розі вулиць Тарнавського та Київської. Ця ділянка була зі скандалами виділена саме пану Тарашевському, коли він був депутатом міської ради минулого скликання. А відновили цікавість до цієї справи на вимогу Служби безпеки України, яка відомо якій вертикалі влади підконтрольна.

          

Ігор Дулеба і Сергій Тарашевський


Таким чином, якщо Олексій Кайда стає (знову ж таки - гіпотетично припускаємо, хоча самі не віримо в такий "розклад") нардепом, то реально керувати обласною радою буде саме його перший заступник Сергій Тарашевський, якого тримають на короткому повідку через горезвісну авантюру з дачами.

Саме цього і домагаються регіонали - контролю над Тернопільською обласною радою.

                

Олексій Кайда

"Тернопільський тиждень"

 

 

 

 
 
 

Коментарі  

 
-2 #3 андрій cthusqjdbx 08.02.2013 14:01
ось пройшов час і головко і кайда перемогли по своїх округах...і більшість з написаних навязувань громаді не правдиві_стаття тепр звучить як заказна
Цитувати
 
 
+6 #2 Tosha 19.06.2012 21:45
Самий настоящий дибіл цей Каада
Цитувати
 
 
-7 #1 Petro D. 19.06.2012 17:14
Кайда самий нормальний з них усіх!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.