Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Проскури, які продають у Почаєвській лаврі УПЦ МП уже попередньо використовували. Про це розповів «Погляду» протоієрей Євген Заплетнюк, голова місіонерського відділу Патріархії УАПЦ.

- Нещодавно я відвідав Почаїв, де у лаврі купив декілька проскур, щоб служити на них, – розповідає протоієрей Євген Заплетнюк. – Богослужіння літургії побудоване таким чином, що священнослужителі із проскури витягують частички, при цьому читаючи молитви на богослужінні, яке має назву “Проскомідія”.

І коли я взяв цю проскуру, дивлюся, що вона уже була використана – над нею вже звершувався  цей обряд. Тобто над нею уже хтось молився, подав священику своє ім’я та заплатив за неї, адже ці гроші ідуть на покупку проскур. І так вони опісля цього пішли продаватися по другому колу. Монахи свідомо продавали проскури ще раз. Про це розповідали мені й інші священики.

Протоієрей нагадує, що якщо ви купуєте проскури у Почаєві і у них є невеличкі дірочки, то це означає, що вони уже раніше використовувалися. Тож якщо ви планували придбати у російськомовних ченців святі проскури то маєте знати, що це – сувенір і використовувати його у богослужінні повторно не дозволяється. Подібний аферизм – один з безлічі способів заробітку тамтешніх чорноризців.

Довідка: Просфора, теж укр. проскура (грец. προσφορά— приношення) — богослужбовий літургійний хліб, котрий використовується під час православного богослужіння Літургії для Євхаристії, та для поминання під час проскомідії живих та померлих.

Готується з квасного (дріжджового) тіста, та складається з пшеничної муки, води та солі. На просфорі розміщуються зображення хреста з надписом ІС-ХС НИ-КА (IC XC NIKA) (Ісус Христос - Переможець), або ж зображення Пресвятої Богородиці чи когось зі святих. На символ двох природ Спасителя - божественної і людської просфори роблять з двох половинок.

Примітка ТТ: цікаво, коли Президент Янукович брав у часть в Літургіях у Почаєвській Лаврі, які тоді використовували просфори?

      

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.