Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прочитати казку тут можна з найбільшої в Україні книги. До рукотворної збірки увійшло 5 оповідок на різні теми.

Ірина Мацко, письменниця, бібліотекар Центральної дитячої бібліотеки м. Тернополя: «Про маленьку «А», яка протягом дня мала такі пригоди: вона була в цирку, потім вона бігла дорогою та її ледве не роз'їхала машина – її врятував ангел. А потім вона захворіла, їй допомогли її друзі, які принесли багато овочів і фруктів – і вона одужала».

Ідея створення величезної книги прийшла до тернопільського бібліотекаря Ірини Мацко. Жінка вже тривалий час пише казки для дітей. Цього разу вирішила зробити для них ще й книжку.

Ірина Мацко, письменниця, бібліотекар Центральної дитячої бібліотеки м. Тернополя: «Так сталося, що я знайшла великі картонні листи і запропонувала разом з дітьми та бібліотекарями створити таку книгу. Тут є картон і буквально ручна прошивка. Усе виконано вручну, тобто це – повністю рукотворна книга. Потім я власноручно вписувала цей текст. Книгу ми створювали всі 9 місяців».

У книгу вписали казки п’яти тернопільських авторів. Допомагали в підготовці збірки не лише колеги пані Ірини, а й ті, кому адресоване видання. Учням кількох шкіл Тернополя доручили намалювати ілюстрації до тієї чи іншої казки. Обкладинку оформив керівник місцевої художньої школи. В результаті вийшла повноцінна книга чималих розмірів.

Ірина Мацко, письменниця, бібліотекар Центральної дитячої бібліотеки м. Тернополя: «Один листок – 90 сантиметрів на 1 метр. У розвороті книга має 1 метр 80 сантиметрів на 1 метр. І, як зараз уже відомо, це є найбільша рукотворна книга України, яка буде відзначена рекордом».

Рекорд зафіксують уже восени, повідомила Ірина Мацко. Для цього в Тернопіль завітають представники Національного реєстру рекордів України. А поки що найбільша рукотворна книга зберігається в Центральній дитячій бібліотеці нашого міста, що на масиві «Дружба», повідомляє ІНТБ.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.