Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ситуація, про яку ТТ писав ще 26 червня у статті Свободівці закидають тернопільським убозівцям побиття вагітної!?, має продовження.

- Міліціонер вдарив мене ліктем у живіт, мені потемніло в очах і я впала, - розповідає жителька села Залісці Збаразького району Ніна Семчишин.

 Жінка зараз на шостому місяці вагітності. Зараз вона лежить у гінекологічному відділенні Збаразької райлікарні. У неї загроза викидня, підтвердили у медзакладі. Скільки ще доведеться їй лікуватися, не знає. Пані Семчишин постраждала під час конфлікту з правоохоронцями 19 червня.

- Вранці, приблизно о 7.00, до мене прийшов брат і сказав, що до нього додому приїхала міліція робити обшук і хочуть забрати його дружину, - продовжує Ніна Семчишин. - Я - депутат сільради, тому пішла до помешкання брата, попросила правоохоронців пояснити, що робиться, показати відповідні документи. Але мені нічого не пояснили. Сказали лише, що приїхали по братову, бо щодо неї, мовляв, порушили кримінальну справу. А вона із заробітків з Польщі недавно приїхала. Що могла накоїти?

За словами пані Семчишини, міліціонерів було п’ятеро. Як каже жінка, це - працівники обласного УБОЗу. Один із них розмовляв російською. Вони покликали понятих і зробили обшук. Забрали дві м’ясорубки і чотири голівки посвяченого маку. Потім піднялися на горище і звідти винесли щось в торбинці.

- Я запитала, що це таке, - додає жінка. - Мені відповіли, що це "речовина рослинного походження". Але ж там такого не було.

Далі почалася невелика метушня, продовжує пані Семчишин. Міліціонери сказали, що забирають її братову з собою на допит. Збоку плакала дитина.

- Я сказала: "Що ви робите?", - каже потерпіла. - Затулила братову собою. Один з міліціонерів відповів: "Та шо ти дивишся на бабу? Забирай і пішли!". Інший міліціонер вдарив мене ліктем в живіт. Мені одразу потемніло в очах і я впала.

Після цього Ніна Семчишин потрапила до лікарні у Вишнівці, де пролежала тиждень. Звідти її перевели до Збаразької райлікарні, де вона досі лікується у гінекологічному відділенні. У жінки — загроза викидня. Це підтвердили медики відділення, куди телефонувала кореспондент.

- У виписці з лікарні у Вишнівці, копію якої я маю, пише: "Поступила зі скаргами на біль у животі після удару сторонньою особою, загроза вагітності, забої на руці, забій черевної стінки", - додає Ніна Семчишин.

Її братову того ж дня, коли стався інцидент, міліціонери відпустили. Але змушували її підписати якісь папери, погрожували, що відберуть дітей і відправлять в інтернат, передає слова родички пані Семчишин. Вона також додає, що її брат з дружиною тут не мають роботи і часто їздять на заробітки до Польщі. Чому їх запідозрили, жінка не розуміє. Через ці події, що з нею сталися, Ніна Семчишин написала заяву в міліцію і прокуратуру.

За фактом триває перевірка, після якої вирішать, порушувати кримінальну справу, чи відмовити у її порушенні, повідомили у прес-службі обласної прокуратури. 

В обласному УБОЗі вже провели перевірку з цього приводу. Факт нанесення тілесних ушкоджень вагітній жінці не підтвердився.

- Коли 19 червня у Збаразький райвідділ міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря, що до Вишнівецької лікарні звернулася жінка, яка стверджувала, що її побили працівники міліції, одразу було проведено службову перевірку, - розповідають в секторі кадрового забезпечення обласного УБОЗу. – З цього приводу опитали правоохоронців, які проводили обшук в помешканні брата Ніни Семчишин, а також свідків, які на той час були присутні під час проведення слідчих дій. За попередніми даними, Ніна Семчишин безпідставно втручалася у слідчі дії, не хотіла, щоб братова їхала з міліціонерами. Правоохоронці не завдавали тілесних ушкоджень жінці - це підтвердили й громадяни, в помешканні яких міліціонери проводили обшук. Того ж дня слідчий Збаразького райвідділу міліції виїхав до лікарні і взяв пояснення у Ніни Семчишин. З її слів стало відомо, що жінка сама впала на подвір’ї брата. Отож, міліціонери засобів фізичного впливу до вагітної не застосовували, а тілесні ушкодження вона отримала внаслідок власної необережності.

Дружину брата Ніни Семчишин УБОЗівці підозрюють у скоєнні злочину, додають в обласному УБОЗі.  До речі, працівники сектору кадрового забезпечення УБОЗу разом із прокуратурою Збаразького району проводять перевірку, чому Ніна Семчишин надала неправдиву інформацію для ЗМІ та черговому лікарю, повідомляє «20 хвилин»

Нагадаємо, більше тижня тому тернопільські міліціонери вже «засвітилися» в публічному скандалі, про що йшлося в статті 

Так хто нахабно бреше – «наша» міліція чи тернополяни?

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.