Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нардеп звинувачує голову ТОДА і Підволочиської РДА в зловживаннях і змові.

Народний депутат України Василь Деревляний направив на імя Премєр-міністра Миколи Азарова депутатський запит «Щодо службових зловживань у сфері земельного законодавства голови Підволочиської райдержадміністрації Тернопільської області Віталія Сума»

«До мене звернулися жителі сіл Кам’янки та Мовчанівки Підволочиського району Тернопільської області з проханням розібратись у ситуації, що виникла навколо земель, які знаходяться у резервному фонді Кам’янківської сільської ради.

Заявники повідомили, що 3 березня 2011 року понад 150 громадян звернулося у Підволочиську районну державну адміністрацію із заявами про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства площею 2 га за рахунок земель резервного фонду Кам’янківської сільської ради, які знаходяться за межами населеного пункту. До цього часу жодної відповіді на зазначені заяви так і не отримано.

Проте, їм стали відомі факти, які свідчать про службові зловживання голови Підволочиської РДА, а саме 2 березня 2011 року головою Підволочиської РДА Сумом В.Б. (без проведення конкурсу, відповідно без висновку конкурсної комісії) видано розпорядження про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у розмірі 190 га в оренду для ведення фермерського господарства громадянину Глушку М.І., що власне і було підтверджено головою Підволочиської райдержадміністрації.

Заявники вважають, що особисту зацікавленість у наданні зазначених земельних ділянок саме громадянину Глушку М.І. має голова Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптян В.А., оскільки він перебуваючи ще на посаді голови Підволочиської райдержадміністрації і у теперішній час проживає у будинку в с. Кам’янка, який належить громадянину Глушку М.І.

Також, заявники інформують, що з достовірних джерел їм стали відомі факти, які свідчать про те, що голова Тернопільської облдержадміністрації Хоптян В.А. вживає заходів до підлеглих щодо термінової передачі землі громадянину Глушку М.І.

Беручи до уваги зазначене, стає очевидним, що незважаючи на масовий спротив громади, голова Підволочиської райдержадміністрації Сум В.Б., за сприяння голови Тернопільської облдержадміністрації Хоптяна В.А., відкрито нехтує правами громадян на отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, а це у свою чергу призводить до суспільного осуду та недовіри до органів виконавчої влади на місцях, сприяє суспільній напруженості у районі.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю, згідно чинного законодавства України, вжити заходів щодо скасування розпорядження голови Підволочиської райдержадміністрації Сума В.Б. про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у розмірі 190 га в оренду для ведення фермерського господарства громадянину Глушку М.І. та щодо сприяння жителям сіл Кам’янки і Мовчанівки Підволочиського району Тернопільської області у реалізації права на отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, а також, у зв’язку з порушеннями головою райдержадміністрації Сумом В.Б. прав громадян, та у з в’язку з прямою причетністю до цих порушень голови облдержадміністрації Хоптяна В.М., розглянути питання про доцільність їхнього подальшого перебування на займаних посадах.

Про результати розгляду запиту прошу повідомити мене у порядку і в терміни встановлені ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.