Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні на сесії міської ради депутатити  направили звернення до президента щодо закону про «мовне питання». Питання поставили першим на розгляд. У тексті звернення лунали питання про посягання на українську мову і вимагали від голови ВРУ не підписувати цей закон, а також від президента, як гаранта конституції, застосувати право вето.
Представник Партії Регіонів Петро Гоч запевнив, що мовний закон повинен бути заветований і він буде голосувати за це звернення.

 

                                                                                                                                                                         Президенту України В.Ф.Януковичу

                                                                                                                                                           Голові Верховної Ради України В.М.Литвину

                                                                                                    ЗВЕРНЕННЯ

Третього липня Верховна Рада України у безпрецедентно незаконний спосіб прийняла Закон України «Про засади державної мовної політики», чим посягнула на душу народу і один з основних гарантів незалежності держави – мову.

Щоб знищити українців в Україні, треба знищити їхню мову. Звертаємося до Президента України з вимогою не підписувати прийнятий Верховною Радою України українофобський закон як такий, що руйнує основи української державності.

Такі дії Верховної Ради України ми розцінюємо як посягання на Конституцію України, яка офіційно закріплює статус української мови як єдиної державної. При голосуванні закону цинічно знехтувано норми Закону України «Про регламент Верховної Ради України».

Тому, вболіваючи за материнську мову, висловлюємо волю, настрої та патріотичні почуття громади нашого міста і вимагаємо:

1.Від голови Верховної Ради України – не підписувати прийнятий з порушенням Закону України «Про регламент Верховної Ради України» закон «Про засади державної мовної політики».

2.Від Президента України як гаранта Конституції України – застосовувати право вето на антиконституційний та антидержавний закон.

Прийнято 6 липня 2012 року на двадцять другій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.