Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» працюють по 101 годині на добу!

«Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» – одне з найскладніших комунальних підприємств обласного центру. Судіть самі: загальна площа парків та ставу і його прибережної зони, якими опікуються його працівники, складає 184,5 гектара. А якщо додати сюди усі паркові атракціони та об’єкти культурної сфери (Співоче поле, Літня сцена, Вічний вогонь), то співробітникам є де попотіти і за що відповідати. Разом з тим, як виявили члени виконавчого комітету Тернопільської ради, у роботі об’єднання, і зокрема його керівників, є чимало кричущих фактів, які наводять на думку, а чи на своєму місці перебувають воно. Отож, все за порядком…

Вартість квитків у тернопільських парках не збільшиться

В «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» входять чотири міські парки: парк Національного Відродження (54,5 га), Старий парк (7 га), парк ім. Т. Шевченка (22 га) та парк «Топільче» (66 га), а також став і його захисна зона (35 га). Щоб утримувати всю цю величезну територію у більш-менш належному санітарному стані, щоб атракціони були у безпечні для малечі і дорослих та при першій-ліпшій нагоді в парках відбувалися на добротному рівні культурно-розважальні заходи, в об’єднанні працює 113 чоловік.

Як їм працюється та з якими проблемами стикаються, доповіли керівники підприємства під час засідання виконавчого комітету ТМР. Виявилося, що в об’єднанні проблем і проколів більш ніж достатньо, хоча його керівники запевняли, що ситуацію вдається утримувати під контролем.

Так, за словами головного бухгалтера підприємства Ірини Домбровської, згідно з фінансовим планом на І-й квартал основними доходами було передбачено отримати 80 тисяч гривень, натомість фактичні показники збільшено на 18,6 тис. грн. і вони склали 98,6 тис. грн., що в 1,2 рази більше порівняно з відповідним періодом 2011 року. У загальному, якщо врахувати поточні і капітальні трансферти, всього доходи за І квартал ц.р. становлять 870,8 тис. грн., а витрати – 968,1 тис. грн., що на 106,3 тис. грн. перевищило планові показники. Тобто підприємство мало збитки 97,3 тис. грн.

Тут уже своє слово сказав міський голова Тернополя Сергій Надал, котрий намагався почути відповідь, чому на підприємстві немає відповідних надходжень від господарської діяльності та чому зарплату планували на початку року одну, а виявилося, що її розмір суттєво зріс.

Конкретної відповіді міський голова не отримав, натомість в.о. директора об’єднання Олег Протасевич лиш зазначив, що перші три місяці КП як такої господарської діяльності не проводить,до того ж було виплачено багаторозрахункових та відпускних. «Ми чекаємо до травня, щоб відкрити атракціони, і тоді зароблятимемо», – уточнив пан Протасевич.

Заступник міського голови з фінансових питань Вікторія Остапчук дорікнула бухгалтеру,чому об’єднання продовжує платити податок на землю (11,1 тис. грн. на рік), хоча Податковий кодекс говорить, що від плати земельного податку звільняються парки державної і комунальної власності. Мер міста розпорядився подати уточнений розрахунок і повернути на підприємство зайве сплачені податковій кошти.

Загалом, щоб повністю утримувати в належному санітарному стані тернопільські парки, за словами його керівника Олега Протасевича, КП потрібно 3,542 млн. грн.

Чи зароблять парки на чемпіонаті світу?

Вікторію Остапчук також насторожила дуже велика цифра штатних працівників – аж 113 чоловік. Разом з тим вона намагалася дізнатися, скільки з них отримують зарплату по госпрозрахунковій відомості, а скільки оплачує міська рада. Виявилося, що 95 працівників утримуються коштом бюджету – прибиральники, допоміжні працівники та робітники зоокутка.

– А що, двірники не прибирають територію, де стоять атракціони?, – запитав мер. На що Олег Протасевич відповів, що за прибирання літніх об’єктів працівникам за додаткове навантаження виплачуються премії. Водночас пан Протасевич повідомив, що більшість працівників його підприємства мають мінімальну зарплату, хоча вони виконують великий обсяг роботи – на одного робітника норматив прибирання складає 3,4 тис. кв. м, хоча реально вони прибирають значно більшу територію – по 5-6 тис. кв. м, а ще, вони є спеціалістами різного профілю – сьогодні  прибирають, завтра – косять, після завтра – фарбують.

Також пані Остапчук цікавило, чи планували на підприємстві отримати дохід від проведення в Тернополі чемпіонату світу з водно-моторного спорту, чи складено бізнес-план щодо діяльності підприємства під час цих змагань? Відповідь прозвучала негативна, хоча й бухгалтер повідомила, що в 2011 році об’єднання отримало 27,5 тис. грн. прибутку від разової торгівлі за два дні проведення в парку ім. Т. Шевченка чемпіонату Європи з водномоторного спорту.

Тут своє слово сказав мер: «Я думаю, сувенірну продукцію об’єднання може продавати, адже минулого року самі спортсмени і обслуговуючий персонал привезли футболки з логотипом чемпіонату Європи у Тернополі і через сітку наторгували на 15 тис. грн.».

Тут за своїх підлеглих слово замовив начальник управління культури ТМР Олександр Смик, котрий заявив, що можна ризикнути і самим замовити атрибутику або ж звернутися до бізнесменів, які, він впевнений, виявлять бажання вкласти гроші у виготовлення сувенірної продукції і на умовах співпраці з об’єднанням парків будуть її реалізовувати, пише "Номер один"

 

.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.