Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Свято Івана Купала, яке свого часу в Тернополі відзначали як з усіма обрядами, так і з новаціями у вигляді дискотек, в місті сходить нанівець, пише За Збручем

На саме свято – з 6 на 7 липня – у місті була штиль і тиша. «Гуділи» тільки Чагарі Гусятинського району, де подружжя Хоптянів влаштувало масовий піар-захід, назвавши його купальським фестивалем. Та як би там не було, в  Чагарях принаймні свято таки відзначили. І не як-небудь, а за сільськими мірками – з розмахом (той момент, що святкування перетворили у піар-захід Партії регіонів, тут упустимо). Натомість Тернопіль не дотягнув навіть до рівня села.

Колись, за традиціями, у ніч з 6 на 7 липня незаміжні дівчата плели вінки, вставляли в них запалені свічки і пускали їх на воду. А потенційні наречені згодом нижче за течією чи уплав виловлювали вінок дівчини, яка їм припала до серця. На сьогодні цю романтику якщо і втілюють різноманітні місцеві громадські організації на кшталт «Пласту» чи «Вертепу», то чимдалі від міста з його гоп-культурою – десь по лісах чи на хуторах біля річок.

У Тернополі ж відтворити магічність купального вечора 6 липня було нікому. Досвятковувати в обласному центрі вирішили учора, 7 липня біля «Орнави». Дійство на сцені почали біля 12 год – в пік спеки. Навіть близько 17 год людей під сценою було обмаль. Співали для тернополян місцеві гурти. Із запуском віночків організація шкутильгала на обидві ноги, але в мінімальному вигляді ця «церемонія» така відбулася.

«Фішкою» вечора стало стрибання через ватру. Окремі хлопці-еквілібристи стрибали навіть «на щучку» або перекидами (більш знаними як «кувирки» J). Стрибали по двоє і навіть по троє. В останньому випадку виник інцидент. Троє тернополян розігналися і вже аж над багаттям побачили темношкірого студента, якого до цього не було видно через темну пору доби. Той теж вирішив стрибати в цей момент, однак з іншого боку. Хлопці зіткнулися фактично над ватрою

Обійшлося без ексцесів, енергетика свята далася знати. Хлопці потисли одне одному руки і попри незадоволення зіткненням не почали з’ясовувати стосунки з іноземцем.

Власне ватра і принесла присутнім біля торгового центру найбільше заряду та емоцій, у всьому решта купальське свято мало що нагадувало.

     

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.